Prima Pagina iOS 10 iOS 10 ocupa mai putin spatiu, elibereaza cativa GB pentru utilizatori

iOS 10 ocupa mai putin spatiu, elibereaza cativa GB pentru utilizatori

iOS 10 ocupa cu pana la 8 GB mai putin spatiu in iPhone cu 128 GB spatiu de stocare, schimbarea permitand instalarea mai multor aplicatii.

O schimbare foarte interesanta a iOS 10, descoperita de catre unii utilizatori ai Reddit, sugereaza faptul ca noua versiune a sistemului de operare ar putea ocupa mai putin spatiu in dispozitivele utilizatorilor, in cazul terminalelor cu 128 GB spatiu de stocare, castigul fiind de aproximativ 8 GB.

In imaginea de mai jos puteti vedea ca un iPhone cu 128 GB spatiu de stocare are 113/114 GB liberi dupa instalarea iOS 9.3.2, insa dupa instalarea iOS 10 terminalul ramane cu 121 GB spatiu de stocare disponibili pentru utilizare, diferenta fiind  substantiala.

Practic, iOS 10 consuma cu pana la 7% mai putin spatiu din mediile de stocare ale iDevice-urilor, iar in functie de modelul pe care il are utilizatorul, am putea vorbi de la cateva sute de MB in minus, sau poate chiar de cativa GB, care cu siguranta vor fi utili pentru aplicatii sau poze.

In mod normal un iPhone 6 Plus, de exemplu, cu 16 GB spatiu de stocare mai are 11.8 disponibili, 4.2 fiind ocupati, insa in cazul modelelor cu 128 GB spatiu de stocare diferenta dintre spatiul liber si cel ocupat era mult mai mare decat in cazul modelelor mai ieftine, iar acum Apple pare sa fi reparat problema.

ios 10 spatiu putin

Practic aceasta schimbare este benefica pentru cei care au iPhone sau iPad cu foarte mult spatiu de stocare inclus, deoarece modelele cu spatiu de stocare limitat nu prea mai au de unde sa ofere ceva in plus, avand in vedere ca sistemul de operare are o dimensiune destul de mare.

Apple nu a vorbit despre vreo schimbare in ceea ce priveste dimensiunea iOS 10 dupa instalarea in terminale, insa nu ar fi exclus ca schimbarea prezentata in imagini sa ramana valabila si dupa lansarea oficiala a iOS 10, in toamna acestui an.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare ?

 • amfetamin

  Ce părere să avem decât una foarte bună? Sunt curios la mine cât va fi liber din cei asa ziși 64 gb,care defapt sunt 55.3,8.7 gb fiind ocupati de 9.3.2. Care e estimarea ta zaone,aprox?

 • amfetamin

  Ce părere să avem decât una foarte bună? Sunt curios la mine cât va fi liber din cei asa ziși 64 gb,care defapt sunt 55.3,8.7 gb fiind ocupati de 9.3.2. Care e estimarea ta zaone,asa aproximativ?

 • Bogdan

  Mie mi a eliberat 4gb

 • Unreal

  Nu vreau sa fiu rau, dar aceasta imbunatatire (daca chiar exista) ar fi trebuit sa fie vizibila la cei cu terminale de 16Gb. Practic max 8Gb la 128 reprezinta aprox 6%, la un 16Gb, 6% ar fi 0,9GB, daca acel procent nu este unu progresiv, ci unul constant. Din punctul meu de vedere este ceva insesizabil, considerand faptul ca marimea unei filmari, poze, aplicatii sau fisier muzica, este acelas, regardless de spatiu de stocare cu care ai achizitionat iDevice-ul. Putin off topic, consider ca Apple forteaza treptat mana utilizatorului sa-si cumpere device-uri cu spatiu de stocare mai mare decat cel standard de 16Gb.

 • Adrian F

  Folosești iphone 6s ? Merita trecerea de la iOS 9.2 la iOS 9.3.2. Care sunt diferențele între cele 2 sisteme de operare avantaje/dezavantaje ?

 • Viorel Predatorul

  Amfetamin are un 6S Plus!

 • Adrian F

  In regula …mersi

 • amfetamin

  Dezavantaje nu văd nici una iar de mers merge la fel,însă bateria m-i se pare ca tine mai mult pe 9.3.2 ca pe 9.2,repet se poate sa fie doar impresia mea. Per total nu văd nici un motiv pt care sa nu faci update.

 • amfetamin

  Așa este,l-am luat la prelungire la Vodafone si culmea deși scrie pe cutie “acest terminal este blocat in rețeaua Vodafone România” nu este așa,am băgat o cartela de Telekom de al unui coleg si si-a luat semnal din prima! 😀😀😀

 • Viorel Predatorul

  Poate e vreun iPhone 6S Plus refurbished :(( L-o fi schimbat vreun angajat cu ala nou si frumos care iti era tie dedicat!!
  Esti sigur ca era sigilat??

 • sawrl

  regardless…

 • amfetamin

  Da Viorele,era sigilat,atașez niște poze de la achiziție. M-a pus pe gânduri un bișnițar de telefoane care mi-a zis exact asta cum ca scrie pe el ca e,dar defapt nu e asa si daca ma gândesc sa-l vând lui el îmi da prețul ca si pentru unul deblocat. Inițial nu am crezut,dar acum m-am convins. Poate ne raspunde pe aici cineva care e in situația mea. Am avut si un 5S tot de la Vodafone,tot la prelungire de ab si era liber de rețea,ce-i drept pe cutia lui nu scria ca e blocat pe VDF Ro. Poate îți aduci aminte de articolul asta :
  https://www.idevice.ro/2015/10/02/de-unde-cumpar-iphone-6s-decodat/

 • Mircea

  La Vodafone, cand vine vorba de iPhone, de la 5 pana la 6S, chiar daca scrie pe cutie terminal blocat, nu este blocat. Pot sa confirm, le-am cumparat pe toate noi, sigilate.

 • amfetamin

  Mulțumesc Mircea de răspuns,vezi Viorele? La vremea respectiva ce stiu sigur e ca 4S-urile de la VDF luate la ab erau blocate. De la 5S in sus știam,asta cu 5-ul acum aud prima oară,dar tot ce e posibil.

 • icetkk

  Vodafone de vreo câțiva ani nu mai codează telefoanele.

  Singurul operator care codează telefoanele este Orange.

 • Adrian F

  Din câte am inteles tu folosești i6s plus eu ma refer la i6s. Cu toți știm ca bateria tine mult mai mult pe 6+/6s+. Mai aștept păreri …mersi oricum de răspuns. O zi buna

 • amfetamin

  Faptul ca pe acelasi telefon(6S plus in cazul meu)9.3.2 e mai bun la autonomie ca si 9.2 nu vad de ce nu s-ar aplica si in cazul tau pe 6S.

 • Adrian F

  Poate ai dreptate aștept si confirmarea celor cu i6s (9.2 vs 9.3.2)