iOS 10 ocupa mai putin spatiu, elibereaza cativa GB pentru utilizatori

iOS 10 ocupa cu pana la 8 GB mai putin spatiu in iPhone cu 128 GB spatiu de stocare, schimbarea permitand instalarea mai multor aplicatii.

O schimbare foarte interesanta a iOS 10, descoperita de catre unii utilizatori ai Reddit, sugereaza faptul ca noua versiune a sistemului de operare ar putea ocupa mai putin spatiu in dispozitivele utilizatorilor, in cazul terminalelor cu 128 GB spatiu de stocare, castigul fiind de aproximativ 8 GB.

In imaginea de mai jos puteti vedea ca un iPhone cu 128 GB spatiu de stocare are 113/114 GB liberi dupa instalarea iOS 9.3.2, insa dupa instalarea iOS 10 terminalul ramane cu 121 GB spatiu de stocare disponibili pentru utilizare, diferenta fiind  substantiala.

Practic, iOS 10 consuma cu pana la 7% mai putin spatiu din mediile de stocare ale iDevice-urilor, iar in functie de modelul pe care il are utilizatorul, am putea vorbi de la cateva sute de MB in minus, sau poate chiar de cativa GB, care cu siguranta vor fi utili pentru aplicatii sau poze.

In mod normal un iPhone 6 Plus, de exemplu, cu 16 GB spatiu de stocare mai are 11.8 disponibili, 4.2 fiind ocupati, insa in cazul modelelor cu 128 GB spatiu de stocare diferenta dintre spatiul liber si cel ocupat era mult mai mare decat in cazul modelelor mai ieftine, iar acum Apple pare sa fi reparat problema.

ios 10 spatiu putin

Practic aceasta schimbare este benefica pentru cei care au iPhone sau iPad cu foarte mult spatiu de stocare inclus, deoarece modelele cu spatiu de stocare limitat nu prea mai au de unde sa ofere ceva in plus, avand in vedere ca sistemul de operare are o dimensiune destul de mare.

Apple nu a vorbit despre vreo schimbare in ceea ce priveste dimensiunea iOS 10 dupa instalarea in terminale, insa nu ar fi exclus ca schimbarea prezentata in imagini sa ramana valabila si dupa lansarea oficiala a iOS 10, in toamna acestui an.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare ?