iPhone 6S umileste OnePlus 3 intr-un prim test de performante

OnePlus 3 a fost prezentat oficial zilele trecute si vorbim despre un smartphone care este extrem de cautat in momentul de fata deoarece ofera specificatii de top la un pret de vanzare foarte mic, insa performantele sale nu sunt chiar pe masura cifrelor de pe hartie.

Daca ne-am uita strict la specificatiile iPhone 6S si OnePlus 3, smartphone-ul celor de la Apple ar trebui sa fie lasat cu mult in urma de catre noul terminal Android, indiferent despre ce test de performanta ar fi vorba, insa realitatea bate filmul, din nou, iar smartphone-ul Apple ieste invingator.

Desi OnePlus 3 are procesor quad-core si 6 GB RAM, in comparatie cu cel dual-core si cei 2 GB RAM ai iPhone 6S, terminalul Apple este de aproape 2 ori mai rapid decat competitorul sau in testul de mai jos, iar asta pentru ca el nu se bazeaza stric pe masurarea puterii de procesare.

Cand vine vorba despre experienta in lumea reala, adica despre deschiderea si folosirea de aplicatii, Android-ul ne arata din nou ca este veriga slaba a smartphone-urilor care il ruleaza, iOS-ul reusind sa faca totul mult mai repede, ba chiar stie sa si administreze memoria RAM.

Este destul de penibil sa vezi ca un smartphone cu 6 GB RAM nu este capabil sa pastreze in memorie aplicatii si jocuri deschise cu doar cateva secunde inainte, insa aceasta este marea problema a Android de vreo 2 ani de zile si e putin probabil sa fie rezolvata prea curand.

Da, OnePlus 3 este un smartphone Android ieftin care are specificatii de top, insa el a fost umilit si de catre Samsung Galaxy S7, iar asta demonstreaza ca pentru a primi calitate trebuie sa cheltui ceva bani in plus, iar OnePlue este departe de a fi capabila sa ofere calitate pe masura asteptarilor utilizatorilor.