Apple reduce comenzile iPhone 6S si 6S Plus

Compania Apple a luat din nou decizia de a reduce comenzile pentru terminalele iPhone 6S si iPhone 6S Plus, cei din Cupertino cautand sa vanda stocurile existente de terminale inainte ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa intre in productie de masa la fabricile partenerilor sai de pe glob.

Vanzarile iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt reduse in momentul de fata, oamenii asteptand aparitia iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru a cheltui sute de dolari sau euro pentru un nou smartphone, insa Apple va incerca probabil sa atraga utilizatorii cu reduceri substantiale pentru actualele modele.

Conform celor de la Brean Capital LLC, Apple urmeaza sa lichideze cea mai mare parte dintre stocurile iPhone 6S si iPhone 6S Plus pana la sfarsitul lunii septembrie, productia fiind redusa inca din aceasta perioada pentru ca planul de a face loc pentru noile smartphone-uri sa aiba efect.

Apple se asteapta sa vanda intre 60 si 85 de milioane de terminale iPhone in perioada 1 octombrie – 31 decembrie, cea corespunzatoare sarbatorilor de iarna, iar majoritatea dintre vanzari vor fi in contul iPhone 7 si iPhone 7 Plus, produsele vedeta ale acestei toamne in oferta Apple.

Nu este neobisnuit ca Apple sa reduca de pe acum productia de terminale iPhone si sa incerce sa vanda stocurile existente pentru a face loc celor noi, strategii similare fiind aplicate si de catre alti producatori de smartphone-uri pentru a-si eficientiza vanzarile de terminale mobile.

V-am spus zilele trecute ca productia iPhone 7 a inceput la fabricile Pegatron, insa in cantitati limitate deocamdata, ea urmand a incepe si la Foxconn in perioada urmatoare, cei doi parteneri Apple putand produce pana in 700.000 – 800.000 de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus pe luna incepand din iulie – august.