iPhone 7 a intrat in productie in China

iPhone 7 a intrat in productie in fabricile Pegatron din China, partenerul companiei Apple avand sarcina de a produce acest model cu ecran de 4.7 inch, asta in timp ce Foxconn a primit contractele pentru a fabrica atat acest model, cat si iPhone 7 Plus, cu ecran de 5.5 inch.

Pegatron este unul dintre partenerii clasici ai companiei Apple, el ocupandu-se de asamblarea terminalelor iPhone, dar si a unor tablete iPad, Apple bazandu-se de foarte multa vreme pe Pegatron pentru a ii livra terminale ce sunt vandute pe pietele globale.

iPhone 7 a intrat in productie de test atat la Pegatron, cat si la Foxconn inca de la jumatatea lunii trecute, iar acum productia incepe cu un numar mic de unitati asamblate zilnic, insa ea urmeaza sa creasca in urmatoarele saptamani si luni, pana in septembrie.

Foxconn producea anul trecut aproximativ 500.000 de unitati ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus pe zi, Pegatron completand aceasta cantitate cu intre 100.000 si 200.000 de unitati zilnic, iar anul acesta Apple incearca probabil sa acopere cat mai mult din cerere chiar din ziua lansarii.

Din moment ce productia a inceput acum, chiar si in cantitati mai mici, este clar ca Apple vrea sa aiba cat mai multe terminale disponibile in primul val de lansari pentru a putea acoperi cat mai multe piete si a se putea lauda cu vanzari cat mai mari.

Cei de la Apple au mari probleme cu vanzarile in momentul de fata, iar o lansare in 15 – 20 de tari, in loc de 10 cat era limita normala, i-ar permite companiei Apple sa-si depaseasca recordul de vanzari stabilit in cursul anului trecut.