WhatsApp Messenger, Facebook si o buna parte din internet au probleme de functionare

Daca astazi ati sesizat ca WhatsApp Messenger, Facebook, sau alte website-uri sau servicii online au probleme de functionare, sau functioneaza foarte greu, ei bine problema nu este la voi si nici nu sunteti singurii care intampina dificultati in folosirea respectivelor servicii.

Problema este la compania TeliaSonera, reteaua sa transatlantica prin care SUA si Europa sunt interconectate avand probleme in a sustine traficul facut de catre utilizatori, iar problemele dateaza de cateva ore bune si afecteaza in principal utilizatorii din vestul europei, cei din centru si sud resimtind un impact mai mic.

Avand in vedere ca TeliaSonera transmite trafic pentru mai toate marile companii furnizoare de servicii de gazduire web, de la Facebook si pana la WhatsApp Messenger, sau alte servicii online, mai toata lumea este afectata de aceste probleme, unele servicii fiind complet picate timp de cateva ore.

In SUA exista cele mai mari probleme in momentul de fata, Coasta de Est fiind cea mai afectata, insa inginerii TeliaSonera lucreaza la rezolvarea problemelor, asa ca pana maine exista sanse ca lucrurile as revina la normal pentru toata lumea, deci nu trebuie sa va ingrijorati prea tare.

Este de mentionat faptul ca aceste probleme nu afecteaza website-urile din Romania care nu depind de servicii web furnizate prin servere din SUA, Facebook, WhatsApp Messenger si alte servicii putand fi afectate in baza functiilor pe care le folositi si locatia din care sunt livrate cele necesare pentru ele.