iOS 10 va face aplicatiile mult mai rapide pe iPhone sau iPad

iOS 10 va face aplicatiile mult mai rapide pe iPhone sau iPad, iar desi compania Apple nu a discutat despre aceasta schimbare in cadrul WWDC 2016, inginerii sai au explicat-o pentru dezvoltatorii de aplicatii care au participat la sesiunile organizate in San Francisco saptamana trecuta.

Compania Apple este de parere ca experienta de folosire a aplicatiilor este proasta pentru ca informatiile se incarca dupa ce utilizatorul aduce in ecranul principal celulele in care ar trebui sa apara date, iOS 10 continand un sistem imbunatatit care afiseaza informatiile mult mai repede.

Mai exact, aplicatiile care afiseaza in formatii in celule, precum aplicatia iDevice.ro, vor parea mai rapide deoarece Apple va forta aceste aplicatii sa incarce informatiile urmatoare in timpul scroll-ului inainte ca noi sa ajungem la ele, astfel ca atunci cand scroll-ul se opreste, informatiile sunt deja afisate.

Apple a gandit o serie de API-uri speciale care incarca in prealabil continutul pe care noi urmeaza sa il accesam in aplicatiile folosite zilnic, astfel ca atunci cand el ar trebui sa fie afisat, este afisat din memoria RAM si apare instant in ecran, fara vreun fel de lag, asa cum se intampla acum in unele aplicatii.

Now, Apple is loading those cells well ahead of the time you scroll to them to make sure that when they do land on your screen, the scrolling performance and load times aren’t noticeable. It’s what’s called ‘prefetching data,’ and works in reverse, too. Cells that vanish from your screen as you scroll are kept around a bit longer in case you decide you missed something important and want to scroll back up.

Desi Apple incarca in prealabil date pe care urmeaza sa le vedem, datele deja incarcate nu dispar atunci cand vedem altele noi, ele ramanand incarcate in memoria RAM, astfel ca daca dorim sa revenim sa le vedem, atunci ele sunt afisate instant, fara necesitatea de a fi reincarcate de catre iOS 10.

Partea cea mai interesanta a tuturor acestor schimbari pregatite de catre Apple, care vor face aplicatiile mai rapide in iOS 10, sta in faptul ca dezvoltatorii nu vor fi nevoiti sa isi modifice aplicatiile, acestea beneficiind de imbunatatiri chiar din momentul instalarii sistemului de operare in iPhone, iPad sau iPod Touch.