Apple castiga procesul intentat din cauza erorii 53

Acum aproximativ 2 luni v-am spus ca Apple a fost actionata in judecata din cauza erorii 53 care bloca anumite iPhone sau iPad carora le-a fost inlocuit sau reparat Touch ID fara ca utilizatorii sa viziteze un Apple Store, sau un service autorizat de catre compania Apple sa faca reparatii.

Problema a inceput sa afecteze atat de multi oameni incat presa americana a inceput sa vorbeasca la scara larga despre aceasta eroare 53, iar Apple a fost intr-un final obligata sa elimine sistemul de securitate care genera aparitia ei si impiedica reinstalarea iOS pe terminalele afectate.

Un grup de utilizatori suparati din cauza existentei sistemului de securitate care afiseaza eroarea 53 a decis sa actioneze in judecata compania Apple, iar astazi un judecator american a respins cererea lor si a dat castig de cauza companiei Apple, lucru care era de asteptat, de catre foarte multe persoane.

Clientii suparati din cauza masurilor de securitate ale companiei Apple au cerut despagubiri in valoare de 5 milioane de dolari de la cei din Cupertino, insa un judecator a hotarat ca pretentiile lor nu au suficiente dovezi care sa le sustina, in special cele privind pierderea de date din cauza existentei acestei erori.

With regard to Apple’s alleged omissions, the plaintiffs’ position seems to be that Apple should have “disclosed that their devices would be destroyed by imbedded features if they had repaired devices using an independent service and then updated to certain iOS versions.” But the plaintiffs haven’t plausibly alleged that Apple actually knew of this alleged risk. […] But the mere fact that a company has designed a product doesn’t mean it automatically knows about all of that product’s potential design flaws.

Alti clienti suparati au afirmat ca Apple si-a promovat in mod mincinos produsele si ca daca ei ar fi stiut in avans despre existenta erorii 53 nu ar mai fi cumparat iPhone sau iPad, insa nici aceasta acuzatie nu a fost dovedita dupa pretentiile judecatorului, asa ca procesul nu va continua.

Acestea fiind spuse, Apple a scapat din nou foarte usor desi a suparat un numar mare de utilizatori, dar acest lucru s-a intamplat in foarte multe ocazii pentru americani.