Compania care acuza Apple de copierea unui smartphone este in insolventa

Saptamana trecuta compania Apple a inregistrat o infrangere foarte surprinzatoare in China, o instanta din Beijing dand castig de cauza unei companii numite Shenzei Baili, ea acuzand Apple ca prin lansarea iPhone 6 a copiat design-ul unui smartphone propriu numit Baili 100C.

Decizia a luat prin surprindere foarte multa lume, mai ales ca instanta a hotarat ca Apple nu mai poate vinde iPhone 6 in capitala Chinei, decizia nefiind definitiva, astfel ca nu este executorie, deci Apple poate comercializa in continuare terminalele sale in capitala celei mai mari tari de pe planeta.

Incercand sa afle mai multe despre Shenzei Baili, jurnalistii americani au descoperit ca aceasta companie este practic in insolventa, ea nemaivand vreo activitate de aproape 1 an de zile, asta desi avocatii sai sustin ca ea continua sa functioneze si intentioneaza sa-si extinda pretentiile formulate impotriva Apple.

Shenzen Baili este detinuta de catre o companie numita Digione, iar brevetul pentru design-ul Baili 100C a fost depus la autoritatile din China in prima parte a anului 2014, mai exact dupa ce au inceput sa apara primele schite si componente ale iPhone 6, chinezii fiind siguri ca vor putea scoate bani de la Apple cu un brevet potrivit.

Phone calls to the company, Shenzhen Baili Marketing Services, ring unanswered. Its websites have been deleted. Visits to its three registered addresses found no company offices. In March 2014, Baili was granted a patent from Chinese regulators for a smartphone design that had curved edges and a rear camera in the left-hand corner. Leaked images of Apple’s upcoming iPhone 6 floating online at the time showed a similar design — curved edges instead of the straight ones of previous iPhone models. There were also some similarities in button placement.

In septembrie 2016 Digione a acuzat Apple de copierea smartphone-ului sau si a depus o plangere la Oficiul pentur Brevete de inventie si Marci din China, insa angajatii sai sustin ca totul a fost doar o tentativa de a atrage atentia supra smartphone-urilor Baili care s-au dovedit a fi un esec.

Un ai jumatate mai tarziu, Digione a obtinut o victorie extrem de importanta in fata celor de la Apple, insa vorbim aici despre o decizie luata in prima instanta, asa ca va dura foarte mult timp pana cand o hotarare definitiva va fi luata, iar Apple va putea comercializa iPhone 6 in Beijing intre timp.

Cum a reusit o companie aproape disparuta sa obtina o victorie atat de importanta in fata Apple ? Deocamdatanimeni nu stie, dar misterul va fi elucidat mai devreme sau mai tarziu.

iPhone 6 copie china 1