Prima Pagina Android Utilizatorii Android fac cele mai multe cumparaturi online de pe smartphone

Utilizatorii Android fac cele mai multe cumparaturi online de pe smartphone

7

Utilizatorii Android sunt priviti de foarte multa lume ca fiind saraci, iar asta in principal din cauza faptului ca ei nu genereaza foarte multi bani pentru dezvotlatorii de aplicatii pentru platforma Android, multi dintre acestia evitand sa mai lanseze aplicatii pentru acest sistem de operare chiar din acest motiv.

In ciuda preconceptiei multor persoane, un studiu recent realizat de catre cei de la Criteo dezvaluie faptul ca utilizatorii de smartphone-uri Android fac mai multe cumparaturi online de pe propriile dispozitive decat utilizatorii de terminale iPhone, concluzia fiind extrem de surprinzatoare.

Criteo sustine ca 18% dintre toate cumparaturile online facute in Europa Centrala si de Est provin de pe terminale mobile, 57% dintre acestea fiind facute de pe smartphone-uri, restul de pe tablete si probabil cateva de pe smartwatch-uri, desi aceste din urma dispozitive sunt departe de a avea functii de achizitii avansate.

Trecand acum la impartirea pe platforme mobile, Android reprezinta 75% din totalul cumparaturilor online facute de pe smartphone-uri, restul de 25% fiind impartit intre iOS, Windows sau Blackberry, procentajele fiind surprinzatoare, avand in vedere popularitatea iDevice-urilor in randul celor instariti.

Mai multe detalii gasiti in comunicatul de mai jos.

“In Europa Centrala si de Est se fac mai multe tranzactii de pe smartphone-uri cu Android decat de pe iPhone-uri

  • In tarile din Europa Centrala si de Est, 18% din toate tranzactiile de e-commerce se desfasoara pe dispozitive mobile, un procentaj situat mult sub media globala de 38%
  • 57% din aceste tranzactii mobile sunt realizate de pe smartphone-uri
  • 75% din toate tranzactiile realizate pe smartphone-uri in Europa Centrala si de Est sunt finalizate pe dispozitive cu Android

Bucuresti, 23 iunie 2016 – Criteo (NASDAQ: CRTO), lider international in marketing performance, a lansat studiul sau trimestrial dedicat comertului pe dispozitive mobile, studiu ce ofera o analiza cuprinzatoare a tendintelor si obiceiurilor de cumparaturi online din T1 2016. Acest raport evidentiaza faptul ca utilizatorii au din ce in ce mai multa nevoie de mobilitate, 38% din toate tranzactiile globale desfasurandu-se deja cu ajutorul unui dispozitiv mobil. Aceasta proportie este prognozata sa creasca in perioada urmatoare, in conditiile in care, in tari precum Japonia si Marea Britanie, peste 50% dintre tranzactiile online sunt finalizate deja de pe un dispozitiv mobil. Pentru prima data, studiul Criteo contine informatii detaliate si despre tarile din regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania, oferind astfel o privire de ansamblu asupra uneia dintre pietele de e-commerce cu cea mai rapida rata de crestere din Europa. 

„Ceea ce vedem tot mai des este ca dispozitivele mobile sunt din ce in ce mai importante cand vine vorba de cumparaturi online, majoritatea consumatorilor cautand produse si cumparand intr-un proces ce poate utiliza mai multe dispozitive”, a mentionat Alexander Gösswein, Managing Director Central Europe, Criteo. „In Europa de Est, 18% din toate cumparaturile online se desfasoara pe dispozitive mobile, iar noi anticipam un potential semnificativ de crestere, in special daca ne uitam la situatia de la nivel international, unde aproape patru din zece tranzactii e-commerce au acum loc pe dispozitive mobile. Mai mult, cresterea importantei dispozitivelor mobile in e-commerce este evidenta si prin faptul ca, acum, valoarea unui cos de cumparaturi de pe un dispozitiv mobil reprezinta 85% din valoarea unui cos de cumparaturi de pe desktop.”

Utilizatorii de dispozitive mobile din Europa Centrala si de Est folosesc preponderent terminale cu Android si prefera sa faca cumparaturi de pe smartphone 

Din ce in ce mai des, smartphone-urile devin dispozitivele mobile preferate cand vine vorba de cumparaturile online, majoritatea tranzactiilor mobile la nivel global finalizandu-se pe un smartphone. In special in Europa Centrala si de Est, 57% din toate tranzactiile electronice mobile sunt realizate de pe smartphone-uri si doar 43% de pe tablete. La nivel regional, dispozitivele cu Android sunt mai populare decat terminalele cu iOS –  75% din toate tranzactiile mobile in Europa Centrala si de Est sunt finalizate pe dispozitive cu Android. In acest context, in care devine evident ca o aplicatie pentru iPhone nu va mai fi suficienta pentru a ajunge la multi potentiali cumparatori, Criteo crede ca pietele locale vor trebuie sa se reorienteze catre aplicatii si solutii pentru Android. 

Aplicatiile mobile genereaza mai multe vanzari la nivel global, in timp ce numarul utilizatorilor care folosesc mai multe dispozitive mobile pentru a finaliza o tranzactie creste 

Studiul Criteo mai arata ca, la nivel global, aplicatiile sunt mai eficiente decat browserele mobile pentru incurajarea cumparaturilor online, cu rate de conversie cu pana la 20% mai bune, chiar si in comparatie cu desktop-urile.

Mai mult, obiceiul de a face cumparaturi de pe mai multe dispozitive – laptopuri, tablete sau smartphone-uri – a devenit foarte popular. Chiar si asa, aproximativ 46% din tranzactiile efectuate de pe dispozitivele mentionate se realizeaza tot de pe smartphone-uri, acest lucru confirmand inca o data importanta dispozitivelor mobile.”