WhatsApp Messenger nu va mai functiona pe iOS 6 si iOS 7

WhatsApp Messenger nu va mai functiona pe iOS 6 si iOS 7 incepand cel mai probabil din toamna acestui an, creatorii celei mai populare aplicatii de mesagerie text pregatind deja excluderea iDevice-urilor care ruleaza aceste doua versiuni foarte vechi ale sistemului de operare.

Practic vorbim despre iDevice-uri foarte vechi, precum iPhone 3GS sau iPhone 4 care nu vor mai putea folosi WhatsApp Messenger incepand din toamna acestui an, ele fiind incheind seria de iDevice-uri care au fost blocate de catre compania Apple la iOS 6 si respectiv iOS 7 cu mult timp in urma.

In rest, toate iDevice-urile lansate incepand cu iPhone 4S, inceputul anului 2011, incoace vor putea rula WhatsApp Messenger chiar si din toamna, iar asta deoarece toate pot rula iOS 8 sau iOS 9 in momentul de fata, unele dintre ele nefiind compatibile cu iOS 10, Apple sistandu-le suportul.

Numarul celor afectati de aceasta decizie a WhatsApp este destul de mic, deoarece numarul de terminale iPhone 4 sau mai vechi, active in momentul de fata in baza de utilizatori ai iOS este foarte redus, asa ca va exista putina lume care sa se planga de schimbare.

Sistarea suportului WhatsApp Messenger pentru aceste versiuni ale iOS este perfect normala, aplicatia evoluand de-a lungul anilor cu foarte multe functii, iar oferirea de compatibilitate cu versiuni atat de vechi devine imposibila pe masura ce sistemul de operare evolueaza.