Apple a scos din vanzare Thunderbolt Display

Inaintea WWDC 2016 au aparut unele speculatii conform carora compania Apple ar fi interesata sa lanseze un nou model al Thunderbolt Display pentru utilizatorii de Mac-uri, insa acest lucru nu s-a concretizat atunci, desi stocurile pentru produs erau epuizate in multe magazine Apple.

Jumatate din ceea ce s-a spus atunci a fost confirmat astazi de catre compania Apple, mai exact actualul model al Thunderbolt Display va fi scos din vanzare, insa nu va exista un produs inlocuitor pentru el, ci Apple va directiona utilizatorii spre produse terte care ofera aceeasi functionalitate pentru Mac-uri.

Apple a anuntat ca actualul model al Thunderbolt Display va fi vandut in continuare in magazinul online si restul magazinelor proprii, sau partenere, insa in momentul in care stocurile actuale se vor epuiza, Apple nu le va mai completa cu alte produse de la partenerii care le produc in China.

Actualul model al Thunderbolt Display a fost lansat in 2011 de catre compania Apple, deci vorbim despre 5 ani in care nu a mai fost actualizat, el oferind o rezolutie de 2560×1440 pixeli pentru utilizatori, compania Apple parand sa fie de parere ca in 2016 este nevoie de mai mult pentru posesorii de Mac-uri.

We’re discontinuing the Apple Thunderbolt Display. It will be available through Apple.com, Apple’s retail stores and Apple Authorized Resellers while supplies last. There are a number of great third-party options available for Mac users.

Problema cu Thunderbolt Display sta in faptul ca el costa cu doar 800 de dolari mai putin decat un iMac in care exista un ecran 5K si un calculator, asa ca mentinerea sa in vanzare nu reprezenta cea mai buna solutie pentru cei din Cupertino, deci el va fi retras fara a fi inlocuit de altceva.

S-a spus in iunie ca Apple va inlocui actualul ecran cu un Thunderbolt Display 5K ce are o placa video integrata, produsul urmand a avea USB-C in locul Thunderbolt 3, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va mai intampla, Apple confirmand renuntarea la productie pentru aceasta serie.

Desi Apple renunta la Thunderbolt Display, exista posibilitatea ca un Apple 5K Display sa fie lansat in toamna acestui an, compania americana urmand a le oferi utilizatorilor o alternativa pentru ecranul ce nu mai este vandut acum, noul model urmand a avea un ecran de rezolutie mult mai mare.

E greu de spus daca acest posibil Apple 5K Display va avea o placa video integrata pentru a sustine rezolutia 5K, una care necesita foarte multe resurse pentru a fi redata, insa ramane de vazut ce surprize are pregatite compania Apple, mai ales ca trebuie sa anumte si noi modele ale MacBook in toamna.