BitTorrent Now – o noua aplicatie de streaming pentru iPhone sau iPad

BitTorrent Now este o noua aplicatie lansata de catre celebra companie BitTorrent pentru iPhone, iPad sau Apple TV, ea urmand a le permite utilizatorilor sa faca streaming video si audio direct in propriile produse ale companiei Apple folosind conexiunea de internet pe care o au la dispozitie.

Desi BitTorrent este asociat in mod normal cu piratarea de continut si descarcarea sa de pe diverse website-uri care ni-l pun la dispozitie, BitTorrent Now este o aplicatie gandita diferit deoarece ea va permite doar efectuarea de streaming pentru continut legal, pus la dispozitia utilizatorilor de catre creatori.

Prin aplicatia BitTorrent Now utilizatorii vor putea descoperi muzica si filme care au fost create de catre producatori prea putin cunoscuti, acest continut fiind oferit direct in aplicatie pentru toate tipurile de dispozitive mentionate anterior, streaming-ul putand fi facut in mod legal de utilizatori.

BitTorrent Now va oferi posibilitatea de a vizualiza sau asculta nu doar continut gratuit, ci si continut platit, astfel ca toti cei care foloseau aplicatia BitTorrent pentru a descarca orice fel de continut piratat vor avea surpriza sa afle ca trebuie sa plateasca pentru anumit continut oferit prin noua aplicatie.

This is BitTorrent Now: a platform that’s powered by awesome people like you. This is last record store; live from your TV, from your phone, from San Francisco, to Moscow, to Sao Paulo. And this is distribution built by and for creators; the Internet’s original, and outside, voices.

BitTorrent Now urmeaza sa includa si un sistem numit bundle care le va cere utilizatorilor sa se inregistreze in sistem si sa ataseze o carte de credit pentru cont daca doresc sa vada anumit continut disponibil in platforma, asa ca ramane de vazut cata popularitate va putea avea acest sistem.

Pentru inceput, aplicatia BitTorrent Now nu va folosi vreun sistem P2P pentru a facilita transferul de fisiere catre utilizatori, asa cum se intampla cu aplicatiile de tip torrent, toate datele fiind transmise direct din serverele celor de la BitTorrent, lucrurile urmand a se schimba pe masura ce sistemul evolueaza.

BitTorrent Now aplicatie

Principalul beneficiu al BitTorrent Now pentru creatorii de continut, in comparatie cu alte sisteme existente pe piata, sta in faptul ca el nu are restrictii si creatorii pot publica absolut orice doresc, deci exista sansa ca anumite creatii sa nu fie chiar atat de potrivite pentru anumite persoane, insa totul depinde de creatori.

Aplicatia BitTorrent Now urmeaza sa fie lansata in perioada urmatoare in App Store si Google Play, deci toata lumea va mai avea putin de asteptat.