Netflix va permite vizualizarea filmelor offline

Intr-o schimbare neasteptata de strategie, compania Netflix se pregateste sa le ofere utilizatorilor din lumea intreaga posibilitatea de a viziona offline filmele disponibile in libraria sa multimedia, aceasta functie fiind ceruta de multa lume, dar fiind contrara ideii de streaming online.

Conform unor surse din interiorul unor companii partenere ale Netflix, americanii dezvolta in momentul de fata o functie care permite descarcarea filmelor dorite de catre utilizatori si vizualizarea lor atunci cand o conexiune de internet nu este disponibila, Amazon oferind deja o facilitate similara pentru clientii sai.

Practic, dupa implementarea acestei schimbari, utilizatorii vor putea descarca filmele sau episoadele unui serial inainte de a incepe vizionarea, sau in timp ce il vizioneaza si vor putea urmari acel continut multimedia chiar si cand calatoresc departe de un Wi-Fi Hotspot, sau de semnal GSM suficient de puternic.

Noua functie este in momentul de fata in curs de dezvoltare si va trebui testata inainte de a fi implementata, principala problema stand in protejarea filmelor sau episoadelor dupa descarcare astfel incat utilizatorii sa nu distribuie fara restrictii continutul prin intermedul retelelor de torrente.

We know from our sources within the industry that Netflix is going to launch this product. My expectation is that by the end of the year Netflix will be launching download-to-go as an option for their customers. It’s a natural progression for Netflix to want to have some of their content available for consumers to watch offline, and we’ve been hearing for months now that they are in fact going to roll something out soon.

Cei de la Netflix nu au respins vreodata ideea de a implementa o asemenea functionalitate pentru serviciul lor, insa la un moment dat au afirmat ca oferirea prea multor optiuni pentru vizualizarea continutului ar putea genera confuzie in randul utilizatorilor, lucru pe care nimeni nu il doreste.

Cu toate acestea, cei de la Netflix urmeaza sa ofere posibilitatea de a descarca filmele sau episoadele serialelor pentru vizualizare fara a avea o conexiune de internet activa si nu ramane decat sa asteptam pana cand totul va fi disponibil oficial pentru toata lumea, iar de atunci tot continutul Netflix va ajunge mai usor pe internet.