Samsung Galaxy Note7 are scanner pentru iris

18

Astazi unul dintre cei mai cunoscuti furnizori de leak-uri privind terminalele mobile inca nelansate pe piata ne-a confirmat faptul ca denumirea Samsung Galaxy Note 7 urmeaza sa fie folosita de catre coreeni pentru noul lor smartphone cu ecran de 5.8 inch care va fi prezentat pe data de 2 august lumii intregi.

Aceeasi persoana a confirmat acum cateva ore si ca Samsung Galaxy Note7 are scanner pentru iris, informatia aceasta fiind oferita de un zvon aparut acum cateva luni, insa confirmarea venita acum de la evleaks confirma fara dubiu faptul ca Samsung va implementa o functie complet noua pentru smartphone-ul sau, una prezentata doar prin concepte.

Detalii cu privire la noul scanner pentru iris din Samsung Galaxy Note7 nu exista, insa in baza a ceea ce stim pana acum despre aceste dispozitive, este clar ca utilizatorii vor putea adauga o noua masura de securizare a datelor din terminale, ochiul urmand a fi scanat pentru a se permite deblocarea dispozitivelor, sau accesarea anumitor date.

In 2013 compania Apple facea popular cititorul de amprenta prin implementarea sa in iPhone 5S, alti competitori oferind aceeasi functionalitate in propriile terminale doar cateva luni mai tarziu, iar acum Samsung Galaxy Note7 va avea scanner pentru iris si va da nastere unei noi frenezii in implementarea de functii noi in terminalele Android.

Revolutia in materie de securitate incepe cu un scanner pentru iris

Primele informatii privind implementarea unui scanner pentru iris in Samsung Galaxy Note7 au aparut cu doar cateva luni in urma, atunci componente de acest tip fiind in drum spre laboratoarele de testare ale Samsung, insa iata ca acum aflam fara dubiu ca functia va fi implementata in smartphone si ea va lasa Apple cu foarte multe de recuperat in 2017.

Foarte multi experti in securirate au spus ca, din pacate, cititoarele de amprente nu ofera siguranta foarte mare deoarece pot fi pacalite de catre persoanele rau intentionate, insa un scanner pentru iris este aproape imposibil de pacalit, iar Samsung Galaxy Note7 va fi primul smartphone care ofera o asemenea functionalitate.

Ca sa fiu complet sincer, daca Samsung Galaxy Note7 va avea un scanner pentru iris, putem spune ca Samsung a implementat o functie inovatoare pentru al sau smartphone, deoarece vorbim despre un sistem de securitate oferit in premiera intr-un telefon inteligent, poate chiar un overkill pentru un asemenea dispozitiv.

Chiar daca un scanner pentru iris era sau nu necesar in Samsung Galaxy Note7, terminalul ar urma sa il aiba, iar de aici incolo vom vedea cat de mult va fi laudata sau criticata Samsung pentru aceasta implementare, in functie de modul in care va functiona si sistemul, coreenii avand in general probleme mari in a implementa functii care nu sunt preluate de la competitori.