Cum alege Facebook recomandarile pentru prieteni

Dupa cum prea bine stiti deja, compania Facebook face recomandari pentru persoane cu care ar trebui sa intram in contact in cadrul retelei de socializare, acestea fiind afisate cu titulatura People You May Know, ideea fiind ca noi sa socializam cu persoane pe care le-am putea cunoaste, dar nu le avem adaugate ca si prieteni.

Recent cineva a ajuns la concluzia ca aceste recomandari ar fi facute in baza analizarii locatiilor vizitate de catre utilizatori si nu a unor eventuale informatii privind prietenii pe care noi ii avem in comun cu persoana pentru care se face recomandarea, insa cei de la Facebook au dorit sa lamureasca foarte rapid lucrurile.

Conform Facebook, recomandarile din categoria People You May Know sunt facute in baza unor date privind : prietenii pe care ii avem in comun, locul de munca sau de educatie, retelele din care facem parte, contactele pe care le avem in telefoane si multe alte informatii, printre care cele privind locatiile vizitate.

Facebook sustine ca simpla analizare a locatiilor vizitate de catre persoane nu poate oferi informatii care sa duca fara dubiu la concluzia ca acele persoane s-ar putea cunoaste si ca ele ar trebui sa se imprieteneasca inclusiv in cadrul retelei de socializare, insa nimeni nu este chiar atat de convins de sinceritatea americanilor.

People You May Know are people on Facebook that you might know. We show you people based on mutual friends, work and education information, networks you’re part of, contacts you’ve imported and many other factors. Location information by itself doesn’t indicate that two people might be friends. That’s why location is only one of the factors we use to suggest people you may know.

Facebook este foarte sensibila la acuzatiile privind monitorizarea locatiilor deoarece foarte multa lume a acuzat-o ca face in mod constant acest lucru, insa pana acum reprezentantii companiei au negat si au negat cu vehementa acest lucru in fiecare ocazie pe care au avut-o.