Smart Glow – Samsung revolutioneaza notificarile pentru smartphone

Smart Glow este un nou sistem pentru smartphone care a fost inventat de catre compania Samsung, el avand rolul de a revolutiona modul in care aflam despre existenta unor notificari primite in terminalele noastre, dar si modul in care identificam tipul de notificari pe care dispozitivele le-au primit.

Conform celor care au descoperit functia Smart Glow, vorbim despre un LED montat in jurul camerei smartphone-urilor Samsung, acesta iluminandu-se in momentul in care primim o notificare in terminalele noastre, utilizatorul avand posibilitatea de a personaliza modul de iluminare in functie de aplicatia care primeste notificarea.

Smart Glow poate fi setat pentru a afisa cu prioritate si in mod diferit notificarile primite pentru apeluri telefonice, mesaje, epuizarea energiei din baterie si multe alte actiuni, utilizatorul putand alege singur modul in care functioneaza totul folosind un meniu de setari disponibil intr-o aplicatie pentru Android.

Separat de acestea, noul LED legat de functia Smart Glow va permite inclusiv inregistrarea mai usoara de poze folosind camera principala, el putand fi setat pentru a se ilumina in momentul in care fata utilizatorului este focalizata de catre camera, apasarea butonului de inregistrare capturand imediat poza.

Samsung Smart Glow

Functia Smart Glow va fi implementata de catre cei de la Samsung in viitorul smartphone Galaxy J2 care va fi lansat pe piata in cursul acestui an, deci nu vorbim despre folosirea intr-un terminal de top, cei de la Samsung dorind probabil sa vada cat de util vor considera utilizatorii noul sistem inainte de a il implementa intr-un dispozitiv premium.

Cei de la Samsung folosesc de ani de zile LED-uri pentru a anunta utilizatorii in legatura cu notificarile primite in propriile smartphone-uri, iar Smart Glow va fi cu siguranta un sistem extrem de apreciat de catre utilizatori, dar asta numai daca el va functiona exact asa precum il descrie Samsung, fara problemele care apar in mod obisnuit pentru sisteme de acest gen.