Tim Cook este reales in functia de director al Nike

Pentru cei dintre voi care nu stiu, Tim Cook este unul dintre membrii consiliului director al Nike de mai bine de 11 ani de zile, presedintele companiei Apple fiind unul dintre cei care a ghidat evolutia celebrei companii producatoare de articole sportive, iar acum a fost reales in functia despre care putina lume stia.

Tim Cook a fost in realitate promovat la functia de director sef independent, fara a se oferi vreo explicatie cu privire la ceea ce presupune acest nou rol, insa probabil presedintele Apple va avea un control mai mare asupra unora dintre activitatile pe care Nike le va derula in anii urmatori.

Apple si Nike au o colaborare foarte stransa in baza faptului ca Tim Cook este membru al consiliului director si separat de aceasta noua functie in cadrul consiliului, Tim Cook este presedintele unei Comisii de Compensatii, dar si al comitetului pentru guvernarea mediului corporate si nominalizarea de schimbari in acest segment.

Tim Cook poarta in mod constant produse Nike si a folosit o varietate de wearable-uri ale celebrului producator, inainte ca Apple Watch sa fie lansat, iar in ciuda aparitiei ceasului inteligent al Apple, colaborarea dintre cele doua companii nu s-a incheiat, ba din contra, a continua sa se extinda la o varietate de produse.

The Company also announced today that Tim Cook, CEO of Apple, has been appointed lead independent director of the Board, effective immediately. Cook has been a NIKE director since 2005, is chair of the Board’s Compensation Committee and serves as a member of the Nominating & Corporate Governance Committee.