Computerul wearable ce preda câinilor trucuri noi

Cercetatorii canini au lansat recent un nou ham de caine computerizat care stie exact cand sa ofere recompense animalului cand acesta executa ce stapanul i-a cerut sa faca, tocmai pentru  optimizarea procesului de instruire.

Confortabilul ham inteligent a fost creat de catre profesorii asistenti Alper Bozkurt, David Roberts, si echipa lor de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord. Acesta contine senzori si tehnologie, ce invata posturile cainilor si limbajul corpului. Un computer wireless cu dimensiuni mici transmit aceste date pentru a permite formarea si invatarea autonoma.

Bozkurt si Roberts fac parte din laboratorul CIIGAR, care se concentreaza pe tehnologie canina. Acestia au facut un test si au mers cu un caine care poarta cel mai recent ham intr-o incinta care contine un dozator automat de recompense pentru animale. Cand unul din ei ii da o comanda cainelui si hamul simte ca acesta trece din pozitia mers in a sta jos,si indeplineste astfel cerinta, un algoritm special in cablajul declanseaza un semnal sonor ce elibereaza o recompensa pentru caine, la momentul potrivit.

We use sensors in custom dog harnesses to monitor a dog’s posture, and the computer reinforces the correct behavior quickly and with near-perfect consistency,

The trick was getting the treat-dispensing timing right. Too fast, and the system risked rewarding the wrong posture. Too slow, and the reinforcement wouldn’t work.

Dupa ce au atras cu sistemul lor 16 voluntari si câinii lor, algoritmul optimizat de rasplatita a comportamentului corect, a ajuns la o precizie de 96%, comparativ cu 100 la suta, cu un antrenor uman.