Amprentele digitale vor fi uitate in curand, vom folosi craniul pentru autentificare

Tuturor ne displace sa ne gandim si sa retinem mai multe parole sau sa creem parola software puternice, asa ca in momentul de fata o metoda mai securizata de autorizare ID par a fi amprentele digitale. Cu toate acestea, amprentele digitale pot fi furate, chiar daca acest lucru inseamna literalmente taierea degetului victimei.

Oamenii de stiinta s-au gandit la ceva mai greu de… furat. Craniul! Astfel ca, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Stuttgart, Universitatea Saarland, si Institutul Max Planck pentru Informatica au dezvoltat un nou sistem numit SkullConduct, care folosește practic craniul ca o forma sigura de identificare a utilizatorului. In scopul de a face acest lucru, ei folosesc conductia osoasa a sunetului.

SkullConduct a fost creat pentru a lucra cu ochelari de realitate augmentata, cum ar fi Google Glass sau HoloLens. Acesta foloseste o combinatie de microfoane incorporate si electronice suplimentare pentru a analiza frecventa unui sunet transmis prin craniul purtatorului. Dupa cum craniul fiecaruia este putin diferit, raspunsul de frecventa va varia.

skullconduct autentificare craniu

When first setting up SkullConduct for a user, white noise is played using bone conduction and then recorded. Mel Frequency Cepstral Coefficient (MFCC) features are then extracted from the recorded audio and a unique identifier classification set. This process is then repeated and compared to the stored identifier when authentication is required.

Teste care implica zece participanti au demonstrat ca SkullConduct are o rata de precizie de 97%.