Cum rezolvi o problema majora ce genereaza lag pe Mac

Desi Apple vrea ca toata lumea sa creada ca iDevice-urile sale sunt cele mai stabile produse din lume si au cele mai bune performante, in cazul Mac-urilor lucrurile sunt diferite si nu de putine ori au existat utilizatori care s-au plans din cauza faptului ca aceste calculatoare ale Apple au probleme de performante.

Problemele afecteaza atat macOS Sierra, cat si versiuni mai vechi precum OS X El Capitan, sau altele anterioare, iar in cazul anumitor utilizatori ele au devenit atat de mari incat au cerut, fara succes, ajutorul celor de la Apple si au incercat diverse metode explicate pe internet.

Un truc pe care putine persoane l-au incercat are legatura cu modificarea sistemului de luminozitate automata al ecranelor MacBook sau iMac, acesta generand lag pentru utilizatori in timpul folosirii, dezactivarea sa facand Mac-urile mult mai rapide si impiedicand blocajele aleatorii in timpul folosirii.

Nimeni nu are vreo explicatie pentru modul in care se genereaza acest lag in timpul folosiri, insa dezactivarea senzorului pentru lumina ambientala si implicit a sistemului care regleaza automat luminozitatea, pare sa rezolve problema, cel putin pentru unii dintre cei care au raportat-o pe website-ul Apple.

“I’ve literally spent weeks trying to figure out a solution, until I started noticing that the lag was the worst during daytime and that it was an intermittent lag, and one day I was sick of how much automatically adjusted brightness was annoying so I just turned it off and to my surprise the lag immediately stopped, it turns out that that feature was the culprit and the lag appeared only when the screen brightness was changing automatically and now my Macbook works like a charm.”

Setareai privind modificare automata a luminozitatii ecranului Mac-urilor este disponibila in meniu Monitor al aplicatiei Preferences, debifarea optiunii facand Mac-urile mult mai placute pentru utilizare, insa in aceasta situatie va trebui sa va modificati singuri luminozitatea.

3 COMENTARII

  1. eu am patit cu el capitan de cateva ori sa am lag insa eu m-am gandit ca o fi din cauza ca nu opresc Computerul si cate 2 saptamani si asta dupa ce am pus ssd in el ( samsung bineinteles) ?. am sa opresc sensorul de luminozitate sa vad daca mai intampin problema.