Apple a decriptat majoritatea fisierelor de sistem importante in iOS 10

Saptamanile trecute foarte multa lume s-a intrebat daca Apple a gresit atunci cand a lasat necriptat kernel-ul iOS 10, hackerii si cercetatorii in securitate informatica putand descoperi mult mai usor eventuale vulnerabilitati ale sistemului de operare pentru a le exploata fara ca Apple sa stie.

Apple a confirmat atunci ca totul are legatura cu dorinta sa de a imbunatati securitatea sistemului de operare iOS 10, iar decizia a fost laudata de foarte multa lume, asa ca acum cei din Cupertino au decis sa decripteze si mai multe fisiere importante ale sistemului de operare dedicat iDevice-urilor.

Imaginea de mai jos a fost publicata de catre celebrul hacker MuscleNerd, al iPhone Dev Team, dupa lansarea iOS 10 beta 2, el aratand ca separat de kernel, in iOS 10 compania Apple a lasat decriptate bootloaderele terminalele cu chip-uri de 32 biti, ramdisk-ul tuturor iDevice-urilor, dar si kernel-ul pentru toate iDevice-urile care ruleaza iOS 10.

Masura este una extrem de curajoasa din partea celor de la Apple, ea putand usura semnificativ descoperirea de exploit-uri dincolo de kernel, iar asta va permite o mult mai usoara lansare a solutiilor de jailbreak in viitorul nu foarte indepartat.

necriptat

Desigur ca Apple nu a facut niciun fel de declaratie cu privire la aceasta noua schimbare radicala de a atitudine incepand cu iOS 10 beta 2, insa ca sa fiu sincer, nici macar nu mai conteaza de ce a lasat Apple totul necriptat, atat timp cat noi putem beneficia de pe urma acestei schimbari.

Cu un iOS 10 neprotejat la fel de bine precum versiunile anterioare ale sistemului de operare, ne putem astepta ca mult mai mult malware sa apara pe internet si ca Apple sa actualizeze mult mai des sistemul sau de operare pentru a acoperi eventuale vulnerabilitati critice care ne afecteaza siguranta datelor.

6 COMENTARII

  1. In consecință va deveni un fel de android!? Sper sa nu fie așa pe viitor! Cred ca e doar un fel “test” pentru a face versiunea finala mult mai îmbunătățită !!

  2. Asa pe scurt 🙂
    1. Apple are motive intemeiate sa faca un update de ios pe sapatamana sau chiar mai des !!!
    2. Institutiile guvernamentale acceseaza ce vor, cand vor ( asta e dealu lor ) fara prea multa securitate…
    3. Vai si amar de capu nostru
    :))))))))

  3. @ burn, nu ar strica sa devina un fel de android. Chiar ar fi un plus pentru iOS.
    Cred ca decizia Apple este una de bun augur. Cu siguranta ca multi pasionati vor incerca sa descopere vulnerabilitati in sistemul de operare, si astfel, inginerii Apple vor sti mai multe pentru a putea repara vulnerabilitatile.

  4. Nu cred că sunt atât de mulți cei care își fac jailbreak la iPhone. Majoritatea posesorilor de iPhone sunt femei tinere și bărbați trecuți de vârsta adolescenței. Ăștia nu se complică cu jailbreak. Chiar zaone a avut un articol cu un experiment în Olanda, unde unii tineri de vreo 20-30 ani au crezut că au iPhone în față, deși era un dispozitiv cu Android. Aia au spus că trebuie să fie iPhone, că doar Apple poate face produse atât de bune și atrăgătoare. No comment.