Apple a decriptat majoritatea fisierelor de sistem importante in iOS 10

Saptamanile trecute foarte multa lume s-a intrebat daca Apple a gresit atunci cand a lasat necriptat kernel-ul iOS 10, hackerii si cercetatorii in securitate informatica putand descoperi mult mai usor eventuale vulnerabilitati ale sistemului de operare pentru a le exploata fara ca Apple sa stie.

Apple a confirmat atunci ca totul are legatura cu dorinta sa de a imbunatati securitatea sistemului de operare iOS 10, iar decizia a fost laudata de foarte multa lume, asa ca acum cei din Cupertino au decis sa decripteze si mai multe fisiere importante ale sistemului de operare dedicat iDevice-urilor.

Imaginea de mai jos a fost publicata de catre celebrul hacker MuscleNerd, al iPhone Dev Team, dupa lansarea iOS 10 beta 2, el aratand ca separat de kernel, in iOS 10 compania Apple a lasat decriptate bootloaderele terminalele cu chip-uri de 32 biti, ramdisk-ul tuturor iDevice-urilor, dar si kernel-ul pentru toate iDevice-urile care ruleaza iOS 10.

Masura este una extrem de curajoasa din partea celor de la Apple, ea putand usura semnificativ descoperirea de exploit-uri dincolo de kernel, iar asta va permite o mult mai usoara lansare a solutiilor de jailbreak in viitorul nu foarte indepartat.

necriptat

Desigur ca Apple nu a facut niciun fel de declaratie cu privire la aceasta noua schimbare radicala de a atitudine incepand cu iOS 10 beta 2, insa ca sa fiu sincer, nici macar nu mai conteaza de ce a lasat Apple totul necriptat, atat timp cat noi putem beneficia de pe urma acestei schimbari.

Cu un iOS 10 neprotejat la fel de bine precum versiunile anterioare ale sistemului de operare, ne putem astepta ca mult mai mult malware sa apara pe internet si ca Apple sa actualizeze mult mai des sistemul sau de operare pentru a acoperi eventuale vulnerabilitati critice care ne afecteaza siguranta datelor.