Pericolul la care te expui cand folosesti o carcasa pistol in aeroport

Anul trecut autoritatile politienesti din diverse tari au inceput sa faca avertismente in legatura cu utilizarea carcaselor de tip pistol in public, acestea punand in pericol vietile persoanelor care le folosesc deoarece ofiterii de politie ar putea fi tentati sa isi foloseasca armele din dotare impotriva acestor persoane.

Avertismentele facute de catre autoritati n-au contat prea mult pentru un barbat care a intrat in aeroportul Standsted, din apropierea Londrei, cu o carcasa tip pistol pentru iPhone, ea fiind descoperita de catre agentii de securitate la un control de rutina facut cel mai probaibl in zona de securitate inainte de a patrunde la terminale.

Desigur ca agentii de securitate au intrat imediat in alerta deoarece descoperirea unei posibile arme asupra unei persoane este un incident majora pentru orice aeroport, insa lucrurile s-au calmat abia dupa ce ofiterii s-au convins de faptul ca au in fata doar o bucata de plastic ce are forma unui pistol si nu o arma adevarata.

Desi nimeni nu a fost in vreun pericol real, politia a afirmat totusi ca ia in considerare deschiderea unui dosar penal impotriva barbatului pentru faptul ca a intrat in aeroport cu o carcasa ce imita o arma reala, ea fiind ascunsa sub haine, asa ca exista sanse ca macar o amenda serioasa sa fie impusa impotriva acestei persoane.

Chiar si fara avertismente ale politiei, oricine ar trebui sa se gandeasca din start la consecintele pe care le-ar putea avea introducerea intr-un aeroport a unui obiect care are forma unei arme reale, insa desigur ca exista si oameni depasiti complet de realitatea in care se afla, iar acest lucru le-ar putea curma viata.

Acestea fiind spuse, daca va ganditi sa faceti glume cu ofiterii de securitate ai aeroporturilor, ganditi-va de 2 ori inainte de a lua o asemenea carcasa intr-o vacanta, mai ales intr-o tara in care politistii nu se tem sa-si foloseasca armele, asa cum se intampla in Romania.

https://twitter.com/EssexPoliceSTN/status/750626332376268800