ISIS foloseste aplicatii de mesagerie pentru a coordona retele de trafic de persoane

Membrii ISIS folosesc aplicatii de mesagerie care cripteaza mesajele transmise intre utilizatori, iar conform unui raport recent publicat, ei nu folosesc aceste aplicatii doar pentru a coordona unele atentate teroriste, ci le folosesc si pentru a coordona retele de trafic de persoane, dar probabil si pentru multe alte acte infractionale.

WhatsApp Messenger, Telegram sau Viber sunt aplicatiile folosite de catre cei de la ISIS, ei vanzand femei in schimbul unor sume mari de bani fara a putea fi interceptati de catre autoritati in timpul comiterii acestui tip de infractiuni, aplicatiile fiind un paravan foarte bun pentru a se proteja impotriva celor care incearca sa-i prinda.

Peste 3000 de femei kurde sunt sechestrate de catre membri ai ISIS si vandute prin intermediul retelelor de mesagerie securizata, ele fiind capturate in anul 2014 in urma unui raid al militantilor extremisti, de atunci ei publicand o varietate de mesaje prin care incearca sa le vanda oricaror persoane interesate sa le cumpere.

ISIS vinde femeile la preturi ce depasesc 3.000 de dolari, iar mesajele publicate pe retelele de mesagerie sunt insotite de altele privind vnazarea de arme, bombe, pisici sau chiar echipament tactic pentru soldati, asa ca vorbim despre actiuni care probabil par normale pentru majoritatea militantilor ISIS.

On a chat on the WhatsApp app, an Islamic State group militant offers a woman and her children for sale. They register every slave, every person under their owner, and therefore if she escapes, every Daesh control or checkpoint, or security force – they know that this girl … has escaped from this owner. 

Varsta femeilor vandute de catre ISIS nu are vreo relevanta in aceasta afacere terifianta, ei fiind dispusi sa vanda inclusiv bebelusi de cateva luni pentru a obtine bani care sa finanteze campaniile teroriste din diverse regiuni de pe planeta, sau lupta cu armatele din Irak sau Siria, zone ocupate in momentul de fata de “califat”.

Autoritatile americane au blamat Apple pentru faptul ca intarirea masurilor de securitate ale iOS le pot oferi infractorilor posibilitatea de a se ascunde si de a comite infractiuni terifiante, iar ceea ce aflam acum in legatura cu ISIS demonstreaza faptul ca totusi criptarea conversatiilor nu este cea mai buna solutie pentru a proteja omenirea.

2 COMENTARII

  1. Ar trebui sa fie obligati la nivel mondial cei se genul apple si whatsapp sa furnizeze fara drept de opunere informatii autoritatilor despre teroristi, criminali si alte animale care comit astfel de lucruri. Pana atunci criptati tot sa fie omul in siguranta ca nimeni nu-i va intercepta ultimul mesaj din aeroport/ metrou inainte ca isis sa-l arunce in aer.

  2. =))) da sigur. Ce manipulare online…reuseste SRI ul sa pună mâna pe conversatiile din Whatsapp si restul si alte guverne nu reușesc.

    Toate astea..trafic de lersoane..vanzare de droguri..se fac pe Darknet..nu pe whatsapp :)))