Samsung Galaxy S7 Active a picat testul impermeabilitatii

Samsung este implicata intr-un nou scandal penibil pentru orice fel de producator de smartphone-uri, iar asta deoarece Samsung Galaxy S7 Active, cel mai rezistent smartphone al sau, nu este rezistent la apa, asta desi compania il comercializeaza promovand aceasta caracteristica drept una dintre cele mai importante.

Desi Samsung Galaxy S7 Active este, teoretic, la fel de bun precum Samsung Galaxy S7 in ceea ce priveste rezistenta la apa, el putand fi folosit la aproape 2 metri sub apa timp de 30 de minute, in realitate dispozitivul nu rezista sub apa si se defecteaza la doar cateva minute dupa scufundarea completa.

Samsung nu a refuzat sa recunoasca problema, asa cum face in mod normal compania Apple, de exemplu, ci a afirmat ca a primit cateva plangeri de la utilizatori si sustine ca problema ar fi de fapt la unele unitati defecte livrate catre clienti, Samsung Galaxy S7 Active fiind vandut doar in SUA de catre coreeni.

Problema aici este ca Samsung promoveaza Samsung Galaxy S7 Active ca un smartphone care poate fi folosit sub apa de catre utilizatori, insa in realitate el nu este capabil sa reziste scufundat, asa ca oricine incearca sa profite de aceasta caracteristica va fi dezamagit sa afle ca realitatea este complet diferita de marketing-ul Samsung.

Samsung says all S7 phones, including the Active, are designed to survive in up to 5 feet of water for 30 minutes. Consumer Reports says that after a half-hour in water, the Active’s screen flashed green and other colors and didn’t respond to touch. Tiny bubbles appeared on the camera lenses. Consumer Reports tested a second Active phone to verify results, and it also failed.

Avand in vedere ca vorbim despre un terminal vandut in doar o singura tara, e putin probabil ca problema sa afecteze un numar extrem de mare de persoane, insa ea ar trebui sa fie o invatatura pentru cei tentati sa incerce acest gen de caracteristici ale smartphone-urilor pentru a descoperi ca in realitate ele nu sunt atat de rezistente precum sutin creatorii.

47 COMENTARII

  1. Samsung a spus clar , acest device rezista sub apa 30 minute la 2 metri adancime , ca sunt device-uri cu probleme e alta treaba , pentru asta exista garantie .
    Am vazut teste in care au bagat S7 Activ in masina de spalat iar la finalul programului de spalare telefonul functiona fara probleme .

  2. Sunt de toată jena,ar fi ca si cum un Ferrari de serie ar fi mai rapid ca unul modificat special pentru circuit! Ei nu l-au testat înainte sa-l lanseze?

  3. Samsung nu a spus niciodată că S7 rezistă 30 minute la 2 metri în apă, ci la 1 metru. Deși pare o diferență mică, în fapt contează enorm, din cauza presiunii exercitată de apă. Standardul IP67 presupune rezistență la Praf (6) și la Apă (7), cufundat la mai puțin de 1 metru. Standardul IP68 presupune rezistența în apă la mai mult de 1 metru, deși nu e clar până la ce adâncime se poate merge.
    Chiar pe CNET am citit acum un articol:

    “The Galaxy S7 and S7 Edge stand up to water better than the iPhone 6s and 6s Plus, but not without sustaining permanent damage, according to the latest torture tests published Monday gadget-warranty outfit SquareTrade.
    In the tests, which you can watch for yourself below, all four superphones are submerged in 5 feet (1.5 m) of water for 30 minutes. Both new Galaxy phones still functioned just fine once dried off, but with audio permanently muffled and distorted.”

    Mai jos scrie:
    “To earn that IP 68 protection rating, the device needs to resist water in more than 1 meter for 30 minutes, so perhaps someone needs to do a new torture test under 1.1 meters of water to see if that IP 68 certification is actually deserved.”

  4. Știi ce scria Srb la articolele în care citeam că a mai murit cineva electrocutat de iPhone:
    “E normal să se întâmple la un iPhone din 100 milioane vândute”

    Astăzi, Srb juisează că S7 a picat un test după 30 minute, un test pe care iPhone l-ar fi picat în 10 minute :)))

  5. Viorel nu stie insa ca APPLE nu promoveaza iphone ca fiind rezistent la apa(deci normal sa nu reziste nici macar 10 min), pe cand SAMSUNG DA. Penibil cum iau altii apararea

  6. ce scrii tu acolo este 1 la mana despre S7/edge si nu ACTIVE ! Active ar trebuie sa fie tatal lor in protectie si restul, altfel nu si-ar mai avea rostu. iPhone nu este promovat si nu este rezistent la apa. Nu stiu de ce se fac testele comparative cu iphone. este useless

  7. Atentie !! SAMSUNG nu a mintit ,, ca sunt probleme sunt si device-uri cu probleme nu inseamna ca Samsung a mintit iar toate seria S7 Activ are aceasta problema .

  8. Dar e puțin cam ciudat ca din cele 2 unități avute la dispoziție ambele au dat chix. De ce nu am văzut acest failure la S7/S7 Edge??? Tu ce ai zice daca ai merge cu mașina ta de 200 cai stock sa-ti faci chiptuning si dupa câteva sute de euro cheltuiti pe interventia respectiva sa rămâi cu 150 cp? Ai zice,ei lasă ca se mai întâmpla??

  9. Srb, în realitate, S7 active a cedat după 30 minute la 2m adâncime, și nu “la doar câteva minute”. Mai mult, Samsung a spus că rezistă la 1m în apă timp de 30 minute.
    Ideea este că dacă îți scapă S7 în piscină și îl scoți afară în câteva minute, ai toate șansele să funcționeze fără probleme. Din testul ăsta înțeleg să nu îl lași în piscină mai mult de 30 minute. Ok…

  10. Tot mai bun decât un smartphone fără nicio rezistență la lichide. Dacă vine copilul tău și îți aruncă S7 în cadă, chiuvetă, găleată, etc unde e apă, îl recuperezi imediat și ai 100% șanse să îți funcționeze smartphone-ul. Dacă se întâmplă cu alte modele, bye bye…
    Hai să râdem de Messi că nu poate alerga suta de metri în 10 secunde, în timp ce noi suntem invalizi în scaunul cu rotile 🙂

  11. Din moment ce Samsung recunoaste problema si inlocuieste fara probleme telefoanele cu probleme totul e OK ,, zic si eu ;)). Poate au uitat chinezii aia sa puna toate garniturile .

  12. Ce glumă de clasa a 2-a! Era cât pe ce să râd 😀
    Doar tu poți crede că în Photoshop poți edita video :))
    Ai dreptate, nu poți avea încredere într-unul ca tine.

  13. Bla bla bla,încercam sa ne ascundem dupa deget acum? La exact,dar exact aceluiași test,in exact aceleași conditii(fara valuri si presiuni variabile si alte baliverne ce mai citesc pe aici) a fost supus si S7/S7 Edge care a trecut cu brio! Gsmarena zice ca o fi de la senzorul de barometru ceea ce S7/S7 Edge nu are,asa s-ar explica.
    “It had been several months since the Galaxy S7 and S7 edge were originally tested, perhaps the pressure gauge was not calibrated correctly prior to these new tests. Or perhaps the pressure was raised too suddenly for the phone to survive under those conditions.
    Well, Consumer Reports is likely not at fault though. Perhaps the water breached through the barometer found on the Galaxy S7 active (Neither the S7 nor S7 edge have this feature which would explain why they didn’t fail the same test). It could be that the instrument which measures atmospheric pressure was not thoroughly tested for water resistance. Or it could even be a really small chance that Consumer Reports tested two defective units.
    Because of this failure to pass the water test. Consumer Reports has said that “with this failure, we cannot recommend the Galaxy S7 active.” Ouch.”
    http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_active_didnt_pass_consumer_reports_water_test_twice-news-19295.php

  14. Câtă satisfacție pentru tine! Waw! Satisfacție enormă că S7 a picat un test inutil, fiind cufundat într-o oală cu presiune, despre care nu știm dacă presiunea a fost ajustată corespunzător. Același tip de de test la care este supus iPhone: vs smoală, vs ciocan de 2 kg, etc.
    Concluzia e clară: nu vă lăsați S7 într-o oală cu presiune timp de 30 minute sau mai mult ?Dacă S7 îți pică în apă și îl scoți în doar câteva minute, e totul ok, ceea ce nu poți obține cu niciun alt produs similar: iPhone (toate modelele), S1-6, Huawei, LG, Sony, iPad Galaxy Tab, etc etc. E un merit al produsului S7 și tu ca și alții nu îl recunoașteți…

  15. din cate stiu eu, la ce zice viorel ca iti scapa telefonul in putina apa etc parca si iphone 6s reuseste chiar daca nu are niciun certificat. Si stiam ca sony au modele care sunt water resistent de ceva timp. Dupa cum zice si el trebuie sa recunoastem meritul a lui S7 active si sa il ascultam pe Viorel si nu pe cei de la gsmarena de ex. El este mai presus

  16. Nu am scris niciodată ceva de genul “putina apa”. Nu trebuie să fii inteligent să înțelegi ce am scris, dar cu tine… nu mă pot aștepta la prea multe ?
    Dacă îți cade smartphone-ul în cadă, chiuveta, piscină, dacă îți aruncă vecinul cu o pungă cu apă în cap, etc. S7 supraviețuiește, în timp ce iPhone nu.
    Ca fapt divers, nu am auzit de noțiunea de “water resistent” ?

  17. Nu e nici o satisfacție pt mine,nu stiu de unde ai dedus asta.E vorba de activ nu de S7 normal!!! Un telefon construit sa fie rezistent la apa PESTE varianta normala in aceleași condiții dă chix. Daca asta tie ti se pare normal,atunci nu stiu ce sa mai zic.

  18. ba da domnule viorel, am inteles ca intr-o chiuveta,cada (unde dupa parerea mea este putina apa) comparativ cu piscina sau in mare/ocean. Lasa gargara si atacurile astea de inteligenta, ca duci lipsa , mai ales cu cata obsesie dai replici doar sa intorci partea negativa a lui S7 activ in parte pozitiva. Doar un adevarat fanatic poate asta. Si sa zici ca iphone 6s nu supravietuieste daca iti arunca unu cu o punga cu apa in cap…este idiotic si lipsit total de inteligenta(mai ales ca nu trolezi).Si un nokia 3310 rezista la acel test sau oricare altu.Ai de capul meu, baaa te-aii prrostit de cand ai plecat din tara. Te rup coreeni in fundulet, esti slacvul lor

  19. ba da domnule viorel, am inteles ca intr-o chiuveta,cada (unde dupa parerea mea este putina apa) comparativ cu piscina sau in mare/ocean supravietuieste un 6s. Lasa gargara si atacurile astea de inteligenta, ca duci lipsa , mai ales cu cata obsesie dai replici doar sa intorci partea negativa a lui S7 activ in parte pozitiva. Doar un adevarat fanatic poate asta. Si sa zici ca iphone 6s nu supravietuieste daca iti arunca unu cu o punga cu apa in cap…este idiotic(mai ales ca nu trolezi).Si un nokia 3310 rezista la acel test si orice alt telefon.Ai de capul meu, baaa te-aii prrostit de cand ai plecat din tara. Te rup coreeni in fundulet, esti slacvul lor !!

  20. Mai usor cu jignirile. Prefer sa pastram un ton civilizat. Daca iti cade iPhone-ul in putina apa (cada, chiuveta, etc) iti da chix, in timp ce S7 fie Activ fie neActiv ramane impecabil.

    Tu ai farmecul tau, pentru ca esti mascota site-ului, insa atunci cand sari calul, experienta de utilizare a site-ului scade.
    Cu toate astea, imi face placere sa iti citesc comentariile, si mereu ma intreb cum poti scrie aberatiile pe care le scrii. Am citit mii de comentarii din partea altor comentatori, dar niciunul nu scrie mai tont decat scrii tu. Pe site-urile straine fac toti misto de tine ca scrii in engleza aiurea, dar tu perseverezi :)))

    Daca este sa revin la subiect, OK! Doua modele de S7 au dat ortul popii intr-un test pe care ar fi trebuit sa il treaca. Samsung le inlocuieste imediat. Ii admir pentru faptul ca nu a iesit presedintele Samsung Electronics sa spuna: “E vina ta ca nu il scufunzi in apa cum trebuie!!!” Sau e bine ca nu a spus ceva de genul “E normal sa se strice daca il bagi intr-o oala cu presiune!!”
    Din punctul asta de vedere, vorba aia: “o greseala recunoscuta este pe jumatate iertata”.

    Sincer, sper ca modele viitoare sa nu mai aiba defectul asta de fabricatie, si trecem mai departe.

  21. O dovada de fairplay ar fi sa imi dai reply mie direct, si nu tie. Sincer, este tont sa iti dai singur reply, cu un mesaj pe care il adresezi mie. Cat priveste minciunica cu blocat userul, las-o moale… Daca as fi blocat, tu nu ai putea vedea comentariile mele.

    Daca mai ai ceva sange in instalatie, imi dai reply direct, sa vad in contul Disqus notificarile, si sa iti raspund imediat. Altfel, este o dovada de lasitate sa imi dai raspunsuri pe ascuns.

  22. “Nu trebuie să fii inteligent să înțelegi ce am scris, dar cu tine… nu mă pot aștepta la prea multe ” crezi ca asta nu este jignire papagalule? o ascunzi tu sub forma diplomatica dar este 100% jignire. Mai interseaza-te sa vezi ce si cum cu 6s si chiuveta.In ultimul timp doar tu scrii aberatii.Nu e moarte ca un S7 active nu reuseste sa treaca anumite teste, mai ales daca cele cu aceste probleme sunt schimbate pe garantie.Acuma lasa mascota sau ce sunt eu sa discute cu oamenii care nu sunt fixati cu capul in funduletul coreenilor.Lasa-ne pe noi , adevaratii romani sa dezbatem !

  23. Pariu ca acest om a plecat in alta tara in care este pus sa se sclaveasca cine stie pt cine si simte nevoia sa aibe un cuvant de spus macar aici pe un forum…

  24. Stii tu sa dezbati ?? Pandesti ca un pervers articolele si lovesti , maturi pe jos cu Samsung .
    Viorel e fan Android dar spre deosebire de tine RESPECTA Apple si nu tavaleste compania prin RAHAT cum face un neica nimeni ca tine cu Samsung .

  25. Doresc ca toti simpatizantii Samsung sa trateze cu indiferenta comentariile scrise de Srb Srb sa vad cu cine si ce stie el sa dezbata .

  26. stai calm ca nu respecta apple. este sclavetele samsung. Si vad usor usor ca tu devii sclavetele lui Viorel. Uita-te si tu si fa o statistica sa vezi ca el nu are nimic POZITIV despre compania x sau y decat daca este samsung sau os android.Asa ca lasa vrajeala ca nu tine. auzi si tu pandesti pervers articolele…exista asa ceva?

  27. chiar nu stiu daca e cea mai buna companie, nu ma intereseaza sunt niste gadgeturi pt mine,cumpar folosesc arunc. dar pt altii reprezinta viata. poate este cea mai buna companie samsung dar stiu sigur ca daca scriu ceva negativ despre ea viorel si cu tine si cu georgel va aprindeti rau de tot. SI IUBESC ACEST LUCRU.

  28. Din moment ce faci voluntariat aici 24/24 nu sunt simple gadgeturi , e dementa pura ‼️
    Viorel reactioneza la ironie , prostie si batjocora pe care tu o sadesti .
    Eu ma aprind cand vad cum iti bati joc si cum incerci sa-ti bati joc de munca coreenilor .
    Am ramas 3-4 ce dam curs PROSTIEI tale iar in curand vom renunta sa deschidem ochii unui TROLL .
    Psss ,, cand vei citi comentarii scrise de mine in care sa-mi bat joc de Apple si de produsele lor sa ma atentionezi .

  29. nu intelegi, eu imi bat joc de obsesia voastra. nu ma intereseaza neaparat compania x sau y. nu ele imi dau de mancare si imi ofera viata care o am. Te-au anuntat altii in legatura cu apple. Calmeaza-te este doar internet. Nu merita sa explodezi.

  30. Corect V.P.! Merci pentru sustinere 🙂
    Sunt fan Android, asa cum sunt si fan Apple. Apreciez ceea ce este bun, si logic: nu apreciez ceea ce nu este bun. Cu toate astea, un lucru este sigur, si anume acela ca nu tarasc prin noroi nicio companie, cu atat mai putin Apple. Daca am o parere diferita, cu siguranta ca o spun cu diplomatie, si cred ca toata lumea ar trebui sa faca la fel.
    Din toti cei care comenteaza pe aici, Srb este cel mai inrait fan Apple, si din pacate, el intelege ca a fi fan al companiei X, inseamna sa arunci cu noroi in companiile din restul Alphabetului (pardon, uite ce coincidenta!).

  31. Corect! Reactionez la ura asta viscerala impotriva a tot ce este non-Apple. Reactionez la rautatile unuia sau ale altuia care comenteaza in asa fel incat sa starneasca flame, galceava. Nu am vazut niciodata la Srb un comentariu decent, care sa fie votat de cititori. Singurii care voteaza comentariile lui Srb sunt: Srb, iTu, fostul Peter Kovacs si cateodata Amfetamin.

  32. “imi ofera viata PE care o am”
    Tu iti bati joc de tine, nu de obsesia nimanui. De cate ori esti invins prin dialog, arunci cu vorbe grele in altii. Ce sa spun… este dovada de “inteligenta”.

  33. Chiar te rog sa imi atragi atentia atunci cand dau dovada ca nu respect Apple. Ce scrii tu sunt vorbe goale. V.P. este cu mult deasupra a ceea ce esti tu si vei fi vreodata. Auzi la el: “sclavete”, asta este limbaj suburban… Srb, ai decazut rau tare. Inteleg sa faci glume, sa intretii putin atmosfera, sa ne lasi sa te luam la misto, dar nici asa :(((

    Tipi prea tare, si cred ca poza de mai jos reprezinta situatia in care te afli…
    https://uploads.disquscdn.com/images/be4c7bfd1e976ffe7c87ebd7a1a35021e3a7aa19bd84967fa15a35f312ce1dd1.jpg