Google afiseaza informatii despre cutremure in Search

Compania Google a anuntat in cursul noptii trecute implementarea unui nou modul de informatii in motorul de cautare Google Search,a cesta urmand a afisa informatii detaliate privind cutremurele care au loc, deocamdata, in SUA, iar in imaginea de mai jos puteti vedea cum functioneaza sistemul.

Practic, utilizatorii care efectueaza cautari prin Google Search folosind cuvantul “earthquake” vor vedea o interfata speciala care le ofera informatii privind cutremurele care au avut loc in minutele sau orele anterioare efectuarii acelei cautari, inclusiv zona geografica in care acel cutremur a avut loc.

Conform celor de la Google, aproximativ 500.000 de cutremure au loc in fiecare an pe planeta, 100.000 dintre ele fiind resimtite de catre oameni, iar cei care vor sa afle rapid informatii despre cutremur folosind Google Search vor avea o interfata noua prin care se vor putea lamuri in legatura cu ceea ce s-a intamplat.

Dupa cum v-am spus mai sus, sistemul este deocamdata disponibil numai in SUA, insa cei de la Google vor lucra cu siguranta pentru a extinde disponibilitatea si in alte zone de pe planeta, avand in vedere ca majoritatea traficului vine din afara SUA, deci functionalitatea nu va fi limitata la teritoriul american.

In the event of an earthquake, searches for “earthquake,” “earthquakes near me” or similar queries will give you an at-a-glance summary about the quake, right at the top of the search page. Information will include a summary of the size of the quake, a map of the affected areas, and tips to safely navigate the aftermath.

google cutremur