Pokemon GO este folosit mai mult decat aplicatiile retelelor de socializare

Va spuneam ieri ca Pokemon GO este cel mai popular joc al momentului, dar si ca el este extrem de periculos, unii jucatori fiind talhariti de catre hoti inarmati, politia dintr-un stat american reusind sa aresteze 4 persoane care au comis aceste acte folosind un beacon special care afisa existenta unor pokemoni in locatia lor.

Pokemon GO este foarte popular multumita functionalitatii pe care o ofera, cei de la Nintendo fiind constienti de acest lucru, iar conform unor companii specializate pe monitorizarea aplicatiilor folosite in SUA, jocul este utilizat zilnic mai mult decat cele mai populare aplicatii de socializare existente pe piata.

Pokemon GO concureaza cu succes cu Twitter in ceea ce priveste numarul zilnic de utilizatori activi, iar aici vorbim despre zeci sau chiar peste o suta de milioane de persoane, foarte multi utilizatori descarcand aplicatia si in afara SUA, chiar daca oficial jocul este disponibil numai pe continentul american.

In prima imagine de mai jos puteti vedea diferenta de trafic inregistrata de catre Pokemon GO si Twitter in ceea ce priveste utilizatorii activi zilnic, apropierea dintre cele doua puncte sugerand foarte clar faptul ca Nintendo are un joc extrem de popular in momentul de fata si ar fi bine sa aiba mare grija de el.

pokemon go twitter

In cea de-a doua poza puteti vedea cat de folosita este aplicatia japonezilor in comparatie cu alte aplicatii de socializare, lumea folosind Pokemon GO mai des decat WhatsApp Messenger, Instagram, sau chiar Snapchat, iar aceasta este o foarte mare realizare, mai ales ca vorbim despre un joc si nu despre o aplicatie de socializare.

pokemon go retele socializare

E greu de spus daca Nintendo avea vreo idee cu privire la adevaratul potential al jocului sau inainte de a il lansa oficial pe piata, insa din momentul aparitiei ei cu siguranta sunt convinsi de faptul ca jocurile de acest gen au foarte mare priza la public si ele ar trebui sa apara in numar mai mare in viitor.