Jucatori Pokemon GO au fost talhariti din cauza aplicatiei

Pokemon GO este un joc foarte popular, insa este si extrem de periculos pentru diversi utilizatori, politia din SUA primind plangeri din partea unor utilizatori care au fost talhariti de catre hoti care s-au folosit de aplicatie pentru a atrage victimele in locatii in care le-au amenintat cu arme pentru a le fura obiectele de valoare.

Missouri este statul in care s-au inregistrat aceste talharii care au in centru jocul Pokemon GO, hotii reusind sa convinga victimele ca se afla in cautare de pokemoni, cand in realitate ei asteptau in diverse locatii pentru a le fura telefoanele mobile, bani si alte obiecte de valoare pe care le aveau asupra lor in acel moment.

Politia americana a reusit sa aresteze 4 suspecti in cazul acestor talharii si se pare ca ei au folosit un beacon pentru a crea un asa-zis Pokéstop in cadrul jocului, acesta afisand existenta unui pokemon important in locatia in care se aflau ei, nu mai putin de 11 persoane fiind jefuite prin aceasta metoda de catre hoti.

Desigur ca persoanele jefuite aveau varste cuprinse intre 16 si 18 ani, ele fiind din St. Louis si St. Charles, iar daca politia nu ar fi intervenit, atunci cu siguranta numarul victimelor ar fi fost mult mai mare, iar situatia ar fi putut deveni tragica, cu unele persoane ucise in refuzul de a-si preda bunurile.

This morning at approximately 2 am we responded to the report of an Armed Robbery near the intersection of Highway K and Feise Road. We were able to locate four suspects occupying a black BMW a short time later and recover a handgun. These suspects are suspected of multiple Armed Robberies both in St. Louis and St. Charles Counties. It is believed these suspects targeted their victims through the Pokemon Go smart phone application.

V-am spus zilele trecute ca doi youtuberi erau sa fie impuscati folosind Pokemon GO, in timp ce o alta persoana a descoperit un cadavru, jocul punand utilizatorii in situatii foarte neobisnuite, iar acest lucru pare sa atraga cel mai mult persoanele dornice de aventura in cadrul acestui titlu.