Pokemon GO este jocul momentului, popularitatea surprinde inclusiv Nintendo

Pokemon GO este fara discutie jocul momentului pe platforma iOS a companiei Apple, titlul celor de la Nintendo fiind lansat pe iDevice-uri cu milioane de descarcari in primele zile, succesul sau luand prin surprindere inclusiv japonezii de la Nintendo, serverele lor facand cu greu fata numarului foarte mare de jucatori.

Desi inaintea aparitiei Pokemon GO nu erau foarte multe persoane care sa afirme ca asteapta cu nerabdare noul joc al celor de la Nintendo, iata ca a aparitia sa a generat un val de descarcari in tarile in care titlul este disponibil, lucru care se intampla destul de rar, deci este foarte clar ca aceasta creatie a japonezilor are foarte mare succes.

Desi Pokemon GO este disponibil intr-un numar limitat de tari in momentul de fata, extrem de multe persoane din SUA, Australia si Noua Zeelanda s-au grabit sa descarce jocul sis a il incerce, in special functia care permite cautarea de pokemoni folosind realitate augmentata, unii jucatori avand si cateva surprize neplacute.

Desi cei de la Nintendo au mai lansat diverse jocuri in App Store, Pokemon GO este de departe cel mai popular dintre toate, in special in SUA, o tara care nu este obisnuita cu jocurile asiatice, insa care a imbratisat fara limite noua creatie si pune in dificultate reteaua de servere a companiei Nintendo.

De la simpli americani si pana la actori extrem de populari, sau sportivi ai celor mai cunoscute echipe de baseball, baschet sau fotbal american, Pokemon GO a fost promovat pe retelele de socializare atat de mult, incat oricine ar fi fost convins macar sa incerce jocul si sa se plimbe prin lumea reala cautand pokemoni.

Nintendo si-a propus sa aduca putine jocuri pe platforma iOS in urmatorii ani, insa succesul Pokemon GO este o dovada foarte clara a faptului ca titlurile lor pot fi extrem de populare daca ofera un gameplay care sa atraga inclusiv utilizatorii din tarile care au o cultura diferita de cea japoneza.

1 COMENTARIU