YouTube va lansa un serviciu online de televiziune

YouTube se transforma dintr-un website de video sharing intr-unul care va transmite inclusiv canalele de televiziune ale marilor trusturi media din SUA, compania americana fiind de ceva vreme in discutii cu multi dintre marii jucatori de pe aceasta piata, ele fiind aproape de a se concretiza intr-un serviciu de streaming online TV.

ESPN, CBS si ABC sunt primele televiziuni din SUA care vor oferi stream-uri online pentru cei care vor plati abonamente la YouTube in ideea de a le vedea transmisiunile, insa desigur ca exista discutii si cu multe alte companii pentru ca oferta celor de la YouTube sa fie una cat mai diversificata si sa atraga cat mai multi utilizatori.

Conform unor informatii aparute cu cateva saptamani in urma, noul serviciu ar urma sa se numeasca YouTube Unplugged si ar urma sa coste 35 de dolari pe luna, compania americana incercand in acest fel sa le ofere celor fara abonamente CATV o optiune de a urmari online posturile de televiziune din SUA.

Initiativa celor de la YouTube nu este noua pentru SUA si in tara exista deja diverse servicii care ofera posibilitatea de a urmari online diverse posturi TV, asa ca nu vorbim despre ceva cu totul nou, insa avand in vedere numarul de vizitatori zilnici ai celor de la YouTube, exista sansa ca platforma sa aiba succes.

For a little while now, YouTube has been working on an online TV service for people who aren’t interested in subscribing to cable — and now The Information reports that deals are starting to come together. While it sounds like nothing is finalized, ESPN, ABC, and CBS are “firmly expected” to be available through the service.

Problema pentru YouTube in momentul de fata sta in faptul ca recent lansatul YouTube RED nu se descurca atat de bine si nu are un numar chiar atat de mare de abonati, asa ca promovarea unui sistem de servicii TV ar putea avea probleme destul de mari in a atrage un numar suficient de mare de utilizatori.

Apple incearca de mai bine de un an de zile sa lanseze un serviciu similar, insa nu a reusit sa se inteleaga cu marile trusturi media din SUA pentru a le transmite canalele pe internet prin Apple TV, asa ca va fi interesant de vazut daca succesul YouTube in negocieri va ajuta Apple sa isi lanseze propriul serviciu.