Digi Mobil a fost lider la portari in S1 2016

Incheind un an in care si-a dominat concurenta in ceea ce priveste atragerea de noi clienti, Digi Mobil a fost lider la portari in primele 6 luni ale anului 2016, operatorul detinut de catre RCS & RDS reusind sa convinga 197.000 de clienti sa-i contracteze serviciile, o cifra substantiala in comparatie cu cea a concurentilor directi.

Conform celor de la Digi Mobil, Orange s-a plasat pe pozitia a 2-a cu 88.000 de numere portate in retea, Vodafone pe pozitia a treia cu 83.000 de portari si Telekom pe ultima pozitie cu peste 46.000 de portari, impreuna cei trei operatori depasind cu doar putin Digi Mobil in numarul de portari.

Practic, in primele 6 luni ale anului 2016 s-au inregistrat 414.000 de portari intre cele 4 retele de telefonie mobila, iar 197.000 dintre acestea au fost facute doar spre reteaua Digi Mobil, deci operatorul isi domina clar concurenta in acest segment, dar si in ceea ce priveste telefonia fixa, situatia fiind similara si acolo.

Digi Mobil a reusit sa atraga nu mai putin de 759.000 de clienti noi de la lansarea posibilitatii de a porta numere de telefon intre operatorii de telefonie mobila, iar acum peste 2 milioane de oameni folosesc serviciile operatorului, el detinand aproximativ un sfert din piata abonamentelor pentru persoane fizice.

Digi Mobil a reusit sa-si surclaseze concurenta prin preturile foarte mici practicate pentru abonamentele de telefonie mobila si traficul de date substantial mai mare oferit clientilor, iar asa Orange, Vodafone si Telekom au pierdut un numar mare de clienti, insa in ciuda acestui lucru, incasarile acestor companii n-au scazut.

Avand in vedere modul in care a evoluat piata in ultimii ani, este destul de clar ca Digi Mobil va continua pe acest trend si in, cel putin, urmatoarele 6 luni.

portari