Pokemon GO acceseaza din greseala toate datele conturilor Google

Pokemon GO, jocul extrem de popular in momentul de fata, insa cei care au instalat aplicatia au oferit si, fara sa isi dea seama, acces companiei Nintendo la toate datele stocate in conturile lor Google, problema fiind, in aparenta, o “greseala”, conform reprezentantilor companiei japoneze.

Partea interesanta este ca separat de accesarea informatiilor din conturile Google, aplicatia Pokemon GO poate sa si modifice o multitudine de informatii din ele, astfel ca utilizatorul ofera practic acces total la conturile sale unei aplicatii pe care nu o cunoaste, totul fara a sti ce se intampla.

Compania Niantic, cea care a dezvoltat jocul pentur Nintendo, afirma ca totul este o greseala care va fi rezolvata printr-o actualizare a aplicatiei, dar si ca in momentul de fata Pokemon GO acceseaza doar date standard din conturi, adica ID-ul de utilizator, adrese de email si, teoretic, nimic mai mult.

Niantic incearca sa linisteasca utilizatorii afirmand ca alte tipuri de informatii nu au fost preluate de catre aplicatia Pokemon GO pana in prezent, insa unii utilizatori vor privi foarte circumspect modul in care jocul are acces la datele proprii, problema fiind una destul de grava pentru dezvoltatori.

“We recently discovered that the Pokémon Go account creation process on iOS erroneously request full access permission for the user’s Google account. However, Pokémon Go only accesses basically Google profile information (specifically, your User ID and email addresses) and no other Google account information is or has been accessed or collected.”

Deocamdata nu se stie sigur cand va fi lansata actualizarea care va rezolva aceasta problema majora de securitate a aplicatiei Pokemon GO, insa de indata ce ea va fi disponibila va voi anunta.