Vanzarile de Mac-uri scad impreuna cu cele de PC-uri

Desi timp de ani si ani de zile compania Apple a reusit sa tina vanzarile de Mac-uri pe crestere in ciuda constantelor scaderi ale vanzarilor de PC-uri, iata ca in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2016 lucrurile s-au schimbat, iar vanzarile de Mac-uri au scazut impreuna cu vanzarile de PC-uri, cel putin conform unor companii de analiza a pietelor globale.

Conform celor de la IDC, in al doilea trimestru fiscal al anului 2016 s-au vandut 62.4 milioane de PC-uri in lumea intreaga, cu 4.5% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, scaderea fiind totusi mai mica decat cea de 7.4% pe care foarte multi analisti au prezis-o inainte anuntarea acestor rezultate.

In cazul celor de la Apple vorbim despre 4.4 milioane de Mac-uri vandute in T2 2016, cei din Cupertino plasandu-se pe ultima pozitie intr-un top 5 al vanzatorilor de PC-uri, ASUS reusind in sfarsit sa-i intreaca si sa ajunga pe locul 4, vanzand cu doar 100.000 de unitati mai mult in aceeasi perioada.

Vanzarile de Mac-uri au scazut cu 8.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, deci o scadere aproape dubla fata de cea medie pentru piata globala, deci lumea asteapta noi modele de Mac-uri pentru a face achizitii, lucru destul de usor de inteles, avand in vedere toate zvonurile recente.

ASUS also saw growth recover in 2Q16, benefitting from an easier year-on-year comparison. The vendor pulled just ahead of Apple for the number 4 spot in overall PC shipments. Apple continues to face an increasingly competitive market as it awaits a refresh of its PC lineup. As a result, shipments experienced a decline from last year.

vanzari PC global

In ceea ce priveste topul listie, Lenovo a reusit sa vanda 13.2 milioane de PC-uri in lumea intreaga, de aproape 3 ori mai multe decat compania Apple, HP fiind foarte aproape in urma lor, cu 12.9 milioane de unitati, Dell plasandu-se pe pozitia a 3-a cu 9.9 milioane de unitati vandute in lumea intreaga.

Cei de la Apple par sa aiba probleme in a convinge lumea sa cumpere Mac-uri in aceasta perioada si poate ca acest lucru este normal, din moment ce multi se asteptau sa vada actualizari pentru linia de Mac-uri, dar in realitate nu au primit nimic.