Warner Bros. a platit youtuberi pentru review-uri false

Warner Bros. a platit youtuberi sa faca review-uri pozitive pentru jocul Middle-earth: Shadow of Mordor lansat in 2014 de catre divizia de productie de jocuri a companiei, iar pentru ca persoanele care au facut review-urile nu au dezvaluit ca au fost platiti sa spuna doar lucruri bune, autoritatile federale americane au anchetat Warner Bros..

Vorbim aici despre o serie de review-uri video facute de catre diversi youtuberi pentru jocul Middle-earth: Shadow of Mordor, compania dezvoltatoare platind intre cateva sute si cateva zeci de mii de dolari pentru aceste creatii, toate fiind publicate sub forma unor diverse clipuri video in cadrul retelei YouTube.

In total, review-urile pentru jocul Middle-earth: Shadow of Mordor au generat 5.5 milioane de vizualizari, 3.7 milioane dintre ele venind de la binecunoscutul PewDiePie, acesta din urma primind cel mai probabil si cea mai mare suma dintre toti cei carea au publicat review-uri pentru compania Warner Bros..

Aceste review-uri au fost comandate de catre Warner Bros. prin intermediul agentiei de publicitate cu care compania lucreaza, iar tot ea i-a platit pe youtuberi dupa finalizarea creatiilor, iar autoritatile americane cer ca acestea sa fie prezentate ca atare publicului, adica drept review-uri sponsorizate de catre producator si nu review-uri independente, asa cum le prezinta creatorii lor.

Consumers have the right to know if reviewers are providing their own opinions or paid sales pitches. Warner Bros. Home Entertainment always strives to be transparent with our customers and fans when working with social influencers, and we are committed to complying with the related FTC guidelines. 

Cei de la Warner Bros. au incheiat o intelegere cu autoritatile americane si vor plati cel mai probabil o amenda pentru modul nepotrivit de promovare a jocului folosindu-se de review-uri platite care nu au fost prezentate corect publicului, insa nimeni nu va sti vreodata la ce fel de acord s-a ajuns.

Realitatea este aceasta: atunci cand un producator iti ofera gratuit ceva pentru review, fie ca te plateste, sau nu, se asteapta ca tu sa spui lucruri pozitive despre el, altfel a doua oara nu mai primesti produse si/sau bani si implicit nu ai ce sa mai prezinti celor care te citesc, sau urmaresc pe YouTube, iar aici trageti singuri concluzii cu privire la review-urile pe care le cititi/urmariti.

1 COMENTARIU