Samsung Galaxy S7 a intrecut iPhone 6S in vanzari in SUA

Ca Apple va avea un T2 2016 dezastruos isi imaginau multi, insa acum incep sa apara si primele cifre privind vanzarile inregistrate de catre americani si putem vedea cam cat de mare este problema, in special in SUA, piata traditionala in care compania Apple isi intrecea in mod normal competitorii in vanzari.

Conform celor de la Kantar WorldPanel, Samsung Galaxy S7 a intrecut iPhone 6S in vanzari in T2 2016, produsele Samsung insumand 16% din totalul vanzarilor de smartphone-uri din aceasta perioada, in timp ce terminalele Apple au insumat 14.6%, diferenta fiind mica intre producatori, insa ea exista si reprezinta o problema pentru Apple.

In SUA Samsung a reprezentat 37% din vanzarile totale de smartphone-uri in T2 2016, in timp ce Apple a reprezentat 29% din totalul vanzarilor, aici diferenta dintre producatori fiind mai mare multumita terminalelor mai ieftine pe care coreenii le comercializeaza in tara, ele contand foarte mult in totalul de vanzari.

In ceea ce priveste sursa clientilor, doar 5% dintre cei care au cumparat terminale Samsung au parasit platforma Apple, in timp ce 14% dintre cei care au cumparat terminale iPhone au venit de la Samsung, cei din Cupertino reusind de ceva vreme sa convinga tot mai multi clienti ai coreenilor sa-i cumpere dispozitivele.

Starting with the US, in the three months ending May 2016, Samsung accounted for 37% of smartphone sales and Apple 29%. However, sales of their respective flagship models reveal a much closer competition, with the Galaxy S7/S7 Edge accounting for 16% of sales and the iPhone 6s/6s Plus at 14.6%. What’s more, when we look at where these purchases are coming from, just 5% of Samsung purchases came from those switching away from Apple, while 14% of Apple purchasers came from those switching away from Samsung.

Din pacate pentru Apple, iPhone 6S nu este smartphone-ul care sa-i tina vanzarile la un nivel ridicat, iar o versiune usor imbunatatita a sa nu o va ajuta mai mult, asa ca anul viitor vanzarile celor din Cupertino ar putea scadea din nou pe fondul unui produs care va fi cu mult sub asteptarile oamenilor.