Microsoft Pix – aplicatia inteligenta pentru inregistrat poze

Microsoft Pix este o aplicatie dezvoltata de catre cei din Redmond pentru inregistrarea inteligenta de poze, adica utilizatorul ar trebui sa depuna un efort minim pentru a face poze ce au o calitate net superioara celor inregistrate folosind aplicatiile native Camera din smartphone-urile existente pe pietele globale.

Conform americanilor, aplicatia Microsoft Pix inregistreaza un flux constant de poze si le salveaza pe cele inregistrate cu cateva secunde sau sutimi de secunda inaintea apasarii butonului de capturare, dar si pe cele salvate dupa apasarea sa, dintre ele fiind aleasa poza care are cea mai buna calitate, ea fiind afisata utilizatorului.

ISO-ul si expunerea sunt setate automat de catre Microsoft Pix in functie de mediul in care ne aflam si de fiecare poza inregistrata, deci vorbim despre un algoritm care modifica inteligent si in timp real conditiile in care sunt inregistrate pozele, astfel incat rezultatul final sa fie o imagine cat mai buna si mai reala.

Mai mult decat atat, Microsoft Pix este capabila sa detecteze miscarile “interesante” din poze si sa creeze automat poze animate, la fel ca sistemul Live Photos creat de catre compania Apple, deci vorbim despre o aplicatie foarte complexa, care probabil va fi apreciata de foarte multa lume.

Deocamdata o data pentru lansarea Microsoft Pix nu a fost anuntata, insa ea urmeaza sa fie disponibila in orele sau zilele urmatoare in App Store, iar in momentul in care o veti putea descarca, va voi anunta.