Trupele speciale ale armatei SUA vor folosi iPhone

Soldatii din trupele speciale ale armtei SUA vor folosi iPhone in locul terminalelor Android pe care le au in momentul de fata in kit-ul de lupta oferit de catre armata, schimbarea fiind una extrem de interesanta care pune intr-o lumina extrem de buna produsele create de catre compania Apple.

Mai exact, soldatii din trupele speciale vor folosi terminale iPhone 6S incepand din perioada urmatoare, aceste dispozitive conectandu-se la o retea a armatei care le permite comandatilor sa supravegheze locatia fiecarui soldat pe campul de lupta, ea fiind afisata in timp real si celorlalti membri ai unei echipe.

Denumit iPhone Tactical Assault Kit, kit-ul de lupta pe care soldatii il vor avea le va permite sa primeasca si continut multimedia in timp real, sa vizioneze feed-uri video de la drone si sa comunice cu alti membri ai echipei, sau direct cu cei care se afla in centrele de comanda din care sunt coordonate diversele operatiuni.

Acum daca va intrebati de ce anume alege armata sa inlocuiasca terminalele Android cu cele iPhone ale Apple, ei bine se pare ca smartphone-urile Samsung folosite pana acum se blocheaza prea des si necesita repornire pentru a functiona, aceasta procedura putand pune in pericol viata soldatilor care le folosesc.

U.S. Army Special Operations Command is dumping its Android tactical smartphone for an iPhone model. The iPhone is “faster; smoother. Android freezes up” and has to be restarted too often, the source said. The problem with the Android is particularly noticeable when viewing live feed from an unmanned aerial system such as Instant Eye, the source said.

Smartphone-urile Samsung se blocheaza cel mai des in momentul in care este redat un feed video de la o drona care supravegheaza o anumita zona terestra, iar desigur ca soldatii atunci trebuie sa piarda timp cu repornirea terminalului, in loc sa isi desfasoare activitatea normala, iar aceasta este o problema majora in operatiuni.

Majoritatea lumii stie ca smartphone-urile Samsung, si in special cele Android, au obiceiul de a se bloca in timpul folosirii si necesita repornire, dar din moment ce armata SUA afirma acest lucru, este clar ca problema nu este foarte mica, desi ei nu au specificat ce model de smartphone Samsung a fost folosit pana acum.

Desi Apple nu va castiga foarte multi bani din aceasta schimbare pe care o va face armata americana, la capitolul imagine cei din Cupertino vor avea parte de un castig enorm, alegerea facuta de catre armata oferind incredere in terminalele iPhone si asta va conta extrem de mult in urmatoarele luni.