Atentatul de la Nisa amana lansarea Pokemon GO

Weekend-ul trecut a fost marcat de doua evenimente extrem de importante, un atentat care a avut loc in orasul francez Nisa, si tentativa de lovitura de stat care a avut loc in Turcia, lumea intreaga fiind socata de succesiunea aceasta de evenimente, atentia multora fiind indreptata spre cele doua tari.

Aceste incidente nu au oprit compania Niantic din a lansa Pokemon GO in 27 de tari din Europa, insa a oprit-o din a lansa jocul in Franta, compania afirmand ca din respect pentru cele intamplate acolo a decis sa nu ofere titlul pentru descarcare pdin interemediul App Store, miscarea fiind una cat se poate de logica.

Reprezentanti ai Niantic nu au confirmat data la care Pokemon GO va fi lansat in aceasta tara, insa aceasta este una dintre rarele ocazii in care un joc extrem de popular nu este lansat intr-o tara din cauza unui atentat terorist care afecteaza natiunea, insa decizia a atras multa simplatie din partea lumii intregi.

Pokemon GO a fost lansat in Romania totusi si a fost primit extrem de bine de catre romani, asta chiar daca timp de 12 ore jocul a fost in cea mai mare parte inutilizabil din cauza problemelor pe care Niantic le-a avut cu sustinerea traficului foarte mare generat de catre cei care incercau sa prinda pokemoni virtuali.

As a sign of respect for the French people in this time of national mourning, the release of Pokemon Go is postponed. Our thoughts and prayers are with France and the victims affected by this terrible attack.