Apple Watch inca se vinde bine, in ciuda vechimii

Desi au trecut aproximativ 15 luni de cand Apple Watch a fost lansat oficial, ceasul inteligent al celor de la Apple inca se vinde bine in majoritatea pietelor de pe glob, elvetienii de la USB estimand ca in trimestru al doilea ala anului 2016 smartwatch-ul s-a vandut in 1.7 milioane de exemplare in intreaga lume.

Cifra este cu 100.000 de unitati mai mare decat cea estimata pentru primul trimestru fiscal al anului 2016 si vorbim despre o crestere surprinzatoare pentru ca Apple Watch este un produs care nu a mai fost actualizat din punct de vedere hardware de mai bine de un an de zile, el avand parte doar de imbunatatiri software.

Apple refuza sa divulge cifrele privind vanzarile Apple Watch, insa chiar si asa, se pare ca produsul sau se descurca mult mai bine decat cele ale competitorilor, el fiind cel mai bine vandut smartwatch din istorie, majoritatea competitorilor reusind sa vanda intr-un an cat Apple in trei luni, dar astea sunt cazuri rare si extrem de fericite.

Desi Apple Watch urmeaza sa fie actualizat in luna septembrie de catre Apple, elvetienii de la USB estimeaza ca in al treilea trimestru fiscal al anului 2016 vanzarile ceasului inteligent vor ajunge la 2 milioane de unitati pentru un total de 10.35 milioane de unitati in intregul an 2016, o cifra nesperat de mare pentru un produs de acest gen.

In momentul de fata Apple Watch are concurenta doar din partea celor de la Samsung si Pebble, aceste companii reusind sa vanda cateva sute de mii de unitati pe an, Fitbit fiind compania de wearable-uri care intrece Apple in vanzarile din acest segment, dar majoritatea produselor sale sunt mult mai ieftine.

Apple Watch a avut parte de o evolutie surprinzator de buna avand in vedere ca este un produs dintr-o categorie care abia acum incepe sa devina popular, iar dispozitivele in sine nu sunt extraordinar de utile, asa ca ramane de vazut in viitor cum vor evolua lucrurile pentru cei de la Apple.

1 COMENTARIU

  1. cu cat este mai scump produsul cu atat trebuie sa aiba durata de a fi depasit mai lunga. Aia ce au cumparat Gold trebuie sa simta acest lucru. La fel se intampla si cu mac pro. sau cu un V12 ferrari bugatti etc doar nu se updateaza ca toyota yaris