WhatsApp Messenger a fost blocat pe termen nedeterminat in Brazilia

Brazilia este prima tara de pe planeta care a blocat pentru o perioada nedeterminata aplicatia WhatsApp Messenger, decizia venind la doar cateva sptamani dupa ce un judecator local a blocat 6 milioane de dolari din conturile Facebook deoarece reprezentantii companiei au refuzat sa coopereze cu autoritatile intr-o ancheta penala.

Judecatorul Daniela Barbosa Assunção de Souza din Rio de Janeiro a luat aceasta decizie dupa ce Facebook a refuzat sa coopereze intr-o noua ancheta penala, compania motivandu-si decizia prin faptul ca nu poate accesa datele utilizatorilor din WhatsApp Messenger deoarece acestea ar fi criptatechiar de la trimitere.

Decizia de astazi afecteaza nu mai putin de 100 de milioane de persoane din Brazilia, acesta fiind numarul de utilizatori activi pe plan local, el reprezentand 10% din totalul utilizatorilor activi lunar ai WhatsApp Messenger, deci vorbim despre o lovitura foarte dura pentru compania Facebook.

Partea interesanta este ca procurorul general al Braziliei a declarat ca judecatorii interpreteaza gresit o prevedere a unei legi din anul 2014 si dau aceste hotarari in mod incorect, insa acest lucru nu i-a impiedicat pe altii sa impuna suspendari temporare ale WhatsApp Messenger, sau blocarea unor sume de bani din conturile Facebook.

A Brazilian judge ordered an indefinite suspension of Facebook Inc’s WhatsApp on Tuesday after it failed to cooperate in a criminal investigation. As we’ve said in the past, we cannot share information we don’t have access to. We hope to see this block lifted as soon as possible.

Brazilia este prima tara de pe planeta care blocheaza WhatsApp Messenger pe o perioada nedeterminata de timp, serviciul fiind blocat temporar in alte tari din varii motive, insa aceasta este cea mai dura sanctiune impusa impotriva WhatsApp, Facebook si a celor 100 de milioane de oameni care folosesc zilnic aplicatia de mesagerie.

Avand in vedere ca vorbim despre o hotarare data in prima instanta, reprezentantii WhatsApp Messenger vor incerca cu siguranta sa o anuleze printr-un apel care va fi cel mai probabil formulat in perioada imediat urmatoare, insa intre timp aplicatia ramane blocata pentru brazilieni.

3 COMENTARII