WhatsApp Messenger va avea autentificare in 2 pasi

WhatsApp Messenger va beneficia de un sistem suplimentar de securitate pentru conturile utilizatorilor, astfel ca aplicatia ne va permite sa activa un sistem de autentificare in 2 pasi care va face extrem de dificila accesarea informatiilor din conturi fara accesul nostru, procedura fiind posibila in momentul de fata.

V-am spus acum cateva saptamani ca o simpla clonare a unei cartele ii permite unui hacker sa acceseze toate conversatiile noastre din WhatsApp Messenger si sa ne preia identitatea in conversatii facute cu diverse persoane, iar acest sistem de autentificare in 2 pasi rezolva problema pentru utilizatorii din lumea intreaga.

In imaginile de mai jos puteti vedea cum functioneaza acest sistem de autentificare in 2 pasi pentru WhatsApp Messenger, el permitand setarea unui cod din 6 cifre care va trebui introdus de fiecare data cand activam WhatsApp pe un terminal nou, fara acest cod activarea fiind imposibila, inclusiv pentru noi, recuperarea facandu-se prin email.

Codul de siguranta pentru sistemul de autentificare in 2 pasi al WhatsApp Messenger este deocamdata testat de catre compania WhatsApp si nu se afla in vreuna dintre versiunile beta, deci va dura ceva vreme pana cand el va fi implementat in versiunea finala a aplicatiei, asa ca va trebui sa mai asteptam pana cand el va aparea.

Acum cateva saptamani WhatsApp Messenger a activat criptarea conversatiilor facute de catre utilizatori, deci introducerea unui sistem de autentificare in 2 pasi intareste ideea ca WhatsApp incearca sa ofere cat mai multa securitate pentru utilizatorii serviciilor sale, iar acest lucru este cat se poate de imbucurator.

WhatsApp autentificare 2 pasi

Avand in vedere ca aceasta noua functie a aplicatiei WhatsApp Messenger este in proces de dezvoltare in momentul de fata, nimeni nu stie cand va fi ea lansata pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa avand in vedere importanta sistemelor de securitate de acest gen, cred ca nu va dura chiar atat de mult pana cand o vom avea disponibila.