Apple Pay a fost lansat in Hong Kong

La mai putin de o zi dupa lansarea Apple Pay in Franta, iata ca noul sistem de plati mobile al celor din Cupertino este disponibil inclusiv in Hong Kong, aceasta fiind cea de-a doua tara asiatica in care el este oferit, China avandu-l disponibil de cateva luni, iar acolo pare sa aiba un succes destul de mare.

In cadrul WWDC 2016 Apple a anuntat ca va lansa Apple Pay in Hong Kong si iata ca acum sistemul este disponibil oficial, Visa, MasterCard si American Express fiind procesatorii de plati care permit efectuarea de plati mobile folosind carduri de credit sau de debit in Hong Kong in momentul de fata.

In ceea ce priveste bancile partenere, Apple Pay in Hong Kong poate fi activat pentru conturile : Bank of China, DBS Bank, HSBC, Standard Chartered si Hang Seng Bank, dar clientii trebuie sa viziteze banca pentru a cere activarea Apple Pay pentru contul lor dupa ce isi adauga cartea de credit in aplicatia Wallet.

Cei de la Apple sustin ca Apple Pay urmeaza sa fie disponibil si pentru clientii altor banci din Hong Kong in perioada urmatoare, ei adaugand constant banci partenere in toate tarile in care sistemul este disponibil, asa ca daca se intampla sa locuiti in Hong Kong, va puteti bucura de sistem chiar de astazi.

In momentul de fata, Apple Pay este compatibil cu iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, Apple Watch, iPad Mini 4, iPad Air 2 si ambele modele ale iPad Pro, dar numai pe primele 4 terminale iPhone exista chip NFC pentru a face plati la comercianti, in restul cazurilor sistemul fiind util pentru serviciile Apple.

Desi Apple Pay incepe sa fie extins inclusiv in Europa, deocamdata nu se stie cand, sau daca, serviciul va fi disponibil in Romania, asa ca ramane de vazut daca Apple se va gandi si la noi.

apple pay hong kong