Cum a aflat Tim Cook ca Apple Pay nu este util oriunde

Apple Pay este sistemul de plati mobile al celor de la Apple, el fiind lansat impreuna cu iPhone 6 si extins la alte iDevice-uri, sau Apple Pay, in momentul de fata foarte multe locatii din SUA acceptand acest tip de plata mobila, mai putin localul pe care Tim Cook l-a vizitat ieri pentru a-si cumpara o cafea.

Fiind prezent la o serie de conferinte organizate in Sun Valley, SUA, Tim Cook a vizitat un local german din care a dorit sa isi cumpere o cafea, insa intreband vanzatorul daca poate plati cu Apple Pay, el a primit un raspuns la care probabil nu se prea astepta, dar care probabil va fi schimbat in viitor.

Desi Apple Pay este util in foarte multe situatii, deocamdata sistemul de plati mobile nu este suficient de bine extins pentru a acoperi orice fel de situatii pentru efectuarea de plati, in special in orasele mai mici din SUA, ori alte tari in care serviciul este disponibil, iar Tim Cook a descoperit singur acest lucru.

Tim Cook si Apple s-au luptat din rasputeri sa ofere Apple Pay in cat mai multe locatii de pe planeta, iar faptul ca presedintele companiei americana a experimentat singur faptul ca sistemul nu poate fi folosit chiar oriunde este un semn bun care va duce la adoptarea sa in mai multe localuri din SUA si alte tari.

“‘Do you take Apple Pay?’ Cook asked as he was buying coffee at a quaint German restaurant called Konditorei. The barista said no.”

Cateodata este nevoie ca persoana care conduce o companie sa se confrunte cu problemele generate de catre produsele sale pentru ca ele sa fie rezolvate.