iOS 10 vs Android 7 Nougat – comparatia performantelor

iOS 10 beta si Android 7 Nougat, cele doua versiuni beta ale sistemelor de operare dezvoltate de catre Google si Apple, apar intr-o prima comparatie a performantelor pentru a ne arata cat de mare este diferenta dintre ele, sau daca exista vreo diferenta din acest punct de vedere.

iPhone 6S si Nexus 6P sunt terminalele pe care iOS 10 si Android 7 Nougat sunt instalate, dispozitivul celor de la Google ruland versiunea pura a Android, deci fara bloatware instalat de catre vreun alt producator, asa ca aceasta este cea mai clara dovada a modului in care va functiona viitoarea versiune a sistemului de operare.

Dupa cum veti vedea in clipul video de mai jos, iOS 10 beta are un usor avantaj in fata Android 7 Nougat in ceea ce priveste performantele, insa diferenta intre cele doua sisteme de operare este mica si exista situatii in care software-ul Google reuseste sa functioneze mai rapid decat cel al companiei Apple.

Desi iOS 10 si Android 7 Nougat sunt disponibile in versiune beta in momentul de fata, iar performantele lor finale s-ar putea schimba pana in momentul lansarii oficiale, acest clip video ne ofera totusi posibilitatea de a vedea in prealabil ceea ce ar trebui sa fie disponibil in momentul in care versiunile publice vor fi disponibile.

iOS 10 va fi lansat in toamna de catre compania Apple, iar Android 7 Nougat ar trebui sa apara cu putin timp inaintea sa, insa spre deosebire de iOS, sistemul de operare al Google nu va fi disponibil pentru toate terminalele Android chiar din ziua lansarii, ci abia cand producatorii il vor oferi pentru actualizare.

Performantele reprezinta o mare problema pentru platforma Android, iar zilele trecute v-am spus ca armata SUA renunta la Samsung in favoarea iPhone din cauza serioaselor probleme de performanta, asa ca Google trebuie sa se gandeasca serios cum sa-si motiveze partenerii sa nu-i mai strice sistemul de operare.