Primul avion Facebook a fost testat public

Facebook nu este doar o companie care detine o retea de socializare si multe aplicatii de mesagerie text, ci este o companie care dezvolta inclusiv avioane solare, sau mai bine spus drone, care au menirea de a aduce conexiuni de internet in zonele in care nu exista acoperire GSM, sau retele Wi-Fi suficient de puternice.

Cei de la Facebook au facut si primul zbor de test cu acest avion, el fiind prezentat in clipul video de mai jos, compania americana punandu-si bazele in el pentru a putea oferi conexiuni de internet pe zone foarte mari, dar si pentru a monitoriza activitatea din respectivele zone, fara ca cineva sa se intrebe de ce.

Avionul solar al celor de la Facebook a fost gandit pentru a functiona autonom pentru perioade extrem de lungi de timp, design-ul sau aerodinamic si panourile solare garantandu-i o autonomie ridicata, asta in timp ce el poate ajunge la inaltimi de pana la 20.000 de metri, insa de acolo e putin probabil sa poata oferi conexiuni de internet.

Denumit Aquila, avionul Facebook este doar primul dintr-o flota pe care compania americana intentioneaza sa o construiasca pentru a isi indeplini vistul de raspandi internetul in randul maselor de oameni, iar daca testele urmatoare vor avea succes, atunci si alte modele vor fi construite de catre companie.

Suntem mandri sa anuntam primul zbor de test al Aquila, avionul solar pe care l-am creat pentru a aduce acces la internet pentru persoanele ce locuiesc in zone greu accesibile. Privim cu incredere spre restul calatoriei care ne va permite sa conectam si sa deschidem mai mult din lumea din jur.

Mai multe detalii despre avionul Aquila al celor de la Facebook puteti vedea in clipul video de mai jos, dar si in imagini.

avion Facebook

avion Facebook 1

avion Facebook 2

avion Facebook 3