KickassTorrents a fost inchis de guvernul SUA

KickassTorrents, unul dintre cele mai mari website-uri de continut piratat, a fost inchis de catre guvernul SUA, Ministerul de Justitie obtinand un ordin judecatoresc in baza caruia a reusit sa confiste toate domeniile legate de KickassTorrents, kickcass.to, kat.kr si multe altele fiind indisponibile incepand din cursul noptii trecute.

KickassTorrents a fost fondat de catre un ucrainian de 30 de ani, acesta fiind urmarit de catre autoritatile americane prin intreaga lume inainte de a fi arestat in Polonia, Ministerul de Justitie din SUA cerand deja autoritatilor poloneze extradarea sa, lucru care se va intampla cu siguranta, avand in vedere puterea americanilor.

Artem Vaulin este omul din spatele KickassTorrents, iar in SUA el a fost acuzat de infractiuni privind incalcarea dreptului de autor, spalare de bani si altele asemenea, in momentul de fata accesarea KickassTorrents fiind imposibila, indiferent de domeniul pe care se incearca accesarea, serverele website-ului parand a nu fi fost confiscate de catre autoritati.

KickassTorrents nu merge, a fost inchis de DOJ

Fiscul american a reusit sa identifice contul principal in care intrau banii generati de catre KickassTorrents cu ajutorul unui agent sub acoperire, care a cumparat o reclama de la Artem Vaulin, banii trimisi in contul acestuia permitand blocarea sa la cererea autoritatilor americane, impreuna cu toti banii care se aflau in el la acel moment.

O reclama prioritara in cadrul KickassTorrents costa 500 de dolari pe zi, iar procurorii americani estimeaza faptul ca website-ul de torrente ar fi generat aproximativ 16 milioane de dolari anual pentru fondatorul sau, insa suma ar putea fi complet diferita fata de ceea ce a incasat in realitate Vaulin prin acest website.

Vaulin este acuzat cu intretinerea celui mai vizitat website pentru partajarea ilegala de fisiere, responsabil pentru distribuirea ilicita a materiale in valoare de peste 1 miliard de dolari, protejate prin drepturi de autor. In eforturile sale de a evita organizatiile federale, Vaulin s-ar fi folosit de servere localizate in multiple tari de pe planeta, mutandu-si domeniile in repetate randuri pentru a evita confiscarile si procesele civile. Arestarea sa in Polonia demonstreaza inca o data faptul ca acesti criminali cibernetici pot fugi, insa nu se pot ascunde de justitie.

Desi autoritatile din SUA au incercat in repetate randuri sa inchida website-uri precum KickassTorrents, pana in prezent au avut foarte putin succes in a inchide website-urile cu adevarat populare, toate tentativele fiind temporare, website-urile revenind in functiune la scurt timp dupa blocarea domeniilor.

Cazul KickassTorrents poate fi similar cu cel al ThePirateBay, acolo co-fondatorii fiind arestati si inchisi, insa website-ul continua sa functioneze in ciuda repetatelor tentative de a bloca domeniile, asa ca e putin probabil ca KickassTorrents sa dispara, el putand redeveni functional foarte curand.