Prima Pagina Samsung Samsung este umilita de catre Apple in propria tara

Samsung este umilita de catre Apple in propria tara

Samsung are parte de o umilinta serioasa in propria tara, asta deoarece un studiu realizat recent de catre cei de la Gallup sustine ca tinerii coreeni prefera iPhone-urile celor de la Apple in locul smartphone-urilor produse pe plan local de catre compania Samsung, situatia in sine fiind una destul de neobisnuita.

In SUA, majoritatea tinerilor prefera terminalele iPhone si nu smartphone-urile companiei Samsung, astfel ca pentru coreni vorbim despre o problema majora, deoarece in tara lor de origine persoanele cu varste cuprinse intre 20 – 30 de ani prefera sa cumpere produsele concurentei decat cele ale unei companii locale.

Daca tinerii prefera iPhone, atunci era normal ca persoanele in varsta sa prefere produsele celor de la Samsung, iar studiul releva faptul ca persoanele cu varste de minim 50 de ani prefera sa cumpere produsele companiei din Coreea de Sud, deci publicul tinta al Samsung este cel al batranilor, iar acest lucru nu este chiar atat de incurajator pentru investitori.

Avand in vedere aceste date, doar 3% dintre cei cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani detin si folosesc un terminal iPhone, procentul scazand la 1% in cazul celor in cazul celor care au varsta de peste 60 de ani, deci Apple nu reuseste la fel de bine ca Samsung sa atraga publicul in varsta, lucru relativ usor de inteles.

Coreenii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani prefera Apple iPhone in locul altor smartphone, seria Galaxy S a Samsung fiind preferata de catre cei cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani. Conform unui studiu facut de catre Gallup Coreea de Sud saptamana trecuta pe 1004 persoane, 41% dintre participantii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani folosesc iPhone. Studiul a dezvaluit faptul ca 3% dintre participantii cu varste intre 50 si 60 de ani folosesc iPhone, iar doar 1% dintre cei cu varste cuprinse intre 60 si 70 de ani folosesc iPhone.

Practic, Apple domina Samsung in Coreea de Sud acolo unde conteaza cel mai mult, adica in segmentul tinerilor care cumpara mai des smartphone-uri si o vor face pentru o perioada mai lunga de timp decat cei in varsta, situatia actuala fiind destul de neobisnuita pentru cei de la Samsung.

Avand in vedere acest context, va fi interesant de vazut cum isi va schimba compania Samsung strategia de promovare a smartphone-urilor in viitor, implementarea de functii cool in produsele sale putand atrage un numar mai mare de tineri catre brand, acest lucru fiind esential pentru companie.

 • sorinel_pustiul

  Nu se poateeeeee!

 • terrymada

  Asa cevaaa!!:)) zao chiar ca esti obsedat de verbul a umili si toate derivatele lui:))

 • SatanCross

  E obsedat de verbul asta numai cand e vb de apple vs samsung…cand samsung domina apple la vanzari de telefoane are titluri gen”samsung si apple domina piata telefoanelor”…offf

 • silviu

  Hahahahaha si sa nu mentionezi ceva de orange ca e compania lui de suflet

 • George

  In articolul in care galaxy s7 vinde mai bine decat iphone 6s in SUA..Samsung este ‘in proces de a umili”?

 • Viorel Predatorul

  Să nu uităm și că S7 domină vânzările de iPhone 6S, și că în SUA, Samsung domină vânzările de smartphone-uri. Nu e vorba de nicio umilință, ci de preferințele oamenilor.

 • Aurelian

  Și din câte știu eu SUA are mult mai mulți locuitori decât Coreea de Sud, așa că mai umilită este Apple în propria țară.

 • George

  Asta spuneam si eu , doar ca apple poate umili , alte branduri nu :))

 • SatanCross

  :)))))

 • Srb Srb

  Muhahaahhahahaaha UMILINTA…samsonistii au moralul unui batran de 70 ani

 • Bogdane

  E irelevant daca se cumpara sau nu in Coreea. Samsung S7 si S7 Edge se vinde foarte bine iar iphone are probleme cu vanzarea flagshipului 6S, ii salveaza SE care se vinde bine. Sa vedem ce face iphone 7. Deci samsung nu e umilita deloc, chiar are vanzari bune.

 • sorinel_pustiul

  zici ca-s electoratul PSD-ului

 • sorinel_pustiul

  La o luna si jumatate distanta de lansarea lui iPhone 7 nici nu e de mirare

 • Srb Srb

  yea baby

 • Srb Srb

  lasa-i ca ei nu gandesc atat de complex.

 • George 89

  Încă un articol de rahat ce sa spun ….Samsung umilita te rog , dacă tinerii din SUA preferă iphone de ce Galaxy S7 a întrecut 6S în vânzări în SUA? de ce Note 5 are cel mai mare grad de satisfacție în SUA în rândul tinerilor , culmea chiar în America tara de origine unde Apple a avut cele mai mari vânzări
  “Samsung umilieste Apple chiar la ea acasă , S7 are vânzări mai mari ca 6S , Note 5 are cel mai mare grad de satisfacție în rândul tinerilor din America”
  Samsung are ca public tinta vârstnici ? Încă o aberație , nu cumva Tim Cook vruia să salveze Ipad cu ajutorul vârstnicilor adică să le vândă lor
  Deci ce facem cu afirmațiile tale zaone? Mie mi-ar fi rușine să mint atât de crunt ….decât să scrii articole despre Samsung mai bine te ai duce si te ai informa SOLID că realitatea te contrazice

 • sawrl

  nickname-ul lui este zaone (a se citi the one) invatati si voi odata asta???

 • sawrl

  mergi cu digi!

 • Viorel Predatorul

  Nimeni nu e așa complex ca boi doi: Se rebese și Șoricel puștiul.

 • SatanCross

  :))))

 • Orion4tech

  Parca de anul trecut s-a putut observa o scadere a vanzarilor, nu este de acum situatia.
  Oricum avand in vedere ca iphone 7 nu prea schimba datele problemei cu mult vanzarile vor continua sa sacada.