Camera Reprezentantilor din SUA investigheaza Pokemon GO

Pokemon GO a fost pus sub investigare de catre Camera Reprezentantilor din SUA, presedintele comisiei pentru energie si comert trimitandu-i presedintelui Niantic, compania dezvoltatoare a jocului, o scrisoare prin care incearca sa afle daca este cunoscut faptul ca Pokemon GO poate genera mult trafic de date pentru utilizatori.

Nimeni din Congresul american nu a parut deranjat de faptul ca Pokemon GO acceseaza datele din conturile Google ale utilizatorilor, insa la aproape o luna dupa lansare, cineva a inceput sa realizeze faptul ca jocul consuma destul de mult trafic de internet in timpul folosirii, asa cum este si normal, de altfel.

Trei membri ai Camerei Reprezentantilor au semnat scrisoarea trimisa catre presedintele Niantic, ei incercand sa afle cum a gandit compania consumul de date pentru Pokemon GO si daca a fost luata in calcul avertizarea utilizatorilor cu privire la aceasta problema, sau daca poate fi redus traficul de date consumat de catre joc.

Scrisoarea are cel mai probabil la baza plangeri ale utilizatorilor care si-au consumat traficul de date din abonamente jucand Pokemon GO, iar acest lucru este perfect normal, din moment ce aplicatia are nevoie de conexiune la internet pentru a descoperi pokemonii, iar prinderea lor nu se poate face offline.

Iata ce intrebari au pus membrii Camerei Reprezentantilor din SUA:

  • Sunt acestea cele mai bune practici pe care Niantic le foloseste pentru a minimiza traficul de date facut de catre cei care joaca Pokemon Go ?
  • A colaborat Niantic cu operatorii de telefonie mobila pentru a se asigura ca jucatorii nu fac cost suplimentar in timpul folosirii Pokemon GO ?
  • Avertizeaza Niantic jucatorii Pokemon GO in legatura cu traficul de date care poate fi consumat in timpul folosirii jocului ?
  • Are Niantic implementat vreun mecanism menit sa le restituie utilizatorilor eventualele costuri suplimentare generate de catre traficul de date facut folosind Pokemon GO ?

In baza naturii intrebarilor, este clar ca membrii Camerei Reprezentantilor incearca sa dea vina pe Niantic si nu pe utilizatori pentru traficul de date consumat de catre Pokemon GO, cei care l-au realizat parand sa creada ca toate datele din aplicatie apar in mod miraculos pe ecran, o mentalitate tipic americana.

Am o vaga impresie ca Niantic ar putea fi trasa intr-un scandal privind consumul de date generat de catre Pokemon GO, dar asta numai daca presa nu le va spune americanilor ca folosirea unui smartphone implica si consum de internet.