Nintendo recunoaste ca nu face bani din Pokemon GO

Pokemon GO este un joc fenomen, el fiind folosit la scara larga de catre un numar foarte mare de persoane din intreaga lume, pasiunea pentru el motivandu-i pe utilizatori sa faca lucruri care dintre care mai ciudate, doar pentru a prinde toti pokemonii implementati de catre cei de la Niantic in joc.

Desi foarte multa lume asociaza Pokemon GO cu Nintendo, in realitate compania Niantic a dezvoltat jocul si dupa cum v-am spus acum cateva saptamani, Nintendo nu castiga multi bani de pe urma jocului, compania recunoscand indirect acest lucru intr-un raspuns oferit analistilor cu privire la rezultatele sale financiare.

Intrebati daca isi vor ajusta estimarile privind rezultatele financiare pentru T2 2016, cei de la Nintendo au declarat ca nu au motive sa faca acest lucru, deci succesul Pokemon GO nu va aduce sume mari de bani in conturile sale, asa cum au si estimat deja multi analisti americani, cu mai bine de o saptamana in urma.

Pokemon GO este o mina de aur de pe urma caruia nu profita Nintendo

V-am spus atunci ca din banii generati de catre Pokemon GO, Apple/Google iau 30% pentru distributia prin magazinele lor, Niantic ia 30% pentru dezvoltare si intretinere, detinatorii drepturilor de proprietate intelectuala asupra Pokemon GO iau 30%, iar cei de la Nintendo vor lua numai 10%.

Nintendo sustine ca impactul financiar al seriei Pokemon GO va fi limitat. Actualele estimari includ vanzarile Pokemon GO Plus si compania sustine ca nu are planuri pentru a-si ajusta estimarile privind incasarile viitoare. Nintendo isi va actualiza estimarile daca acest lucru va fi necesar in viitor.

Desi Nintendo a creat seria Pokemon si inca mai are anumite drepturi de proprietate intelectuala asupra seriei, banii generati de catre joc nu vor ajunge in numar mare la aceasta companie, asta desi titlul genereaza acum minim 1 milion de dolari zilnic multumita milioanelor de utilizatori din intreaga lume.

Acestea fiind spuse, Pokemon GO este un hit, insa cei care sunt cel mai mult asociati cu el nu vor avea prea multe de castigat, in afara dublarii capitalizarii bursiere si a pretului actiunilor.