Furi poze nud cu vedete si primesti doar 6 luni de inchisoare

Unul dintre hackerii care a reusit anul acesta sa fure pozele nud ale unor vedete ale Hollywood, a primit ieri o pedeapsa de 6 luni pe care trebuie sa o execute in regim privativ de libertate, Andrew Helton fiind numele barbatului, el fiind originar din Oregon, SUA.

Helton si-a recunoscut vinovatia in furtul unor poze compromitatoare ale unor vedete, iar separat de vedete el s-a concentrat inclusiv pe persoanele apropiate acestora, astfel ca timp de 2 ani a furat diverse date din conturile pe care acestea le aveau pe diverse website-uri, sau chiar direct din casutele de email, el obtinand o multitudine de date compromitatoare.

Hackerul s-a folosit in principal de atacuri de tip phishing pentru a fura datele persoanelor, adica le-a pacalit sa isi introduca datele personale si datele de logare in diverse website-uri false, informatiile obtinute de catre el fiind mai apoi foarte usor utilizate pentru a acesa conturile reale la care dorea sa obtina cu adevarat acces.

Conturile Apple si Google au fost atacate

Pozele si filmele furate de catre Andrew Helton au ramas in calculatorul personal al acestuia, iar autoritatile americane au refuzat sa divulge numele vedetelor ale caror conturi au fost sparte de catre barbat, deci nu vom sti care dintre poze vor fi asociate cu el.

Spre deosebire de hack-urile din toamna anului trecut, cel al lui Andrew Helton nu s-a terminat cu publicarea imaginilor compromitatoare obtinute din conturile vedetelor, iar de aici probabil a venit si pedeapsa foarte mica pe care judecatorul i-a acordat-o, insa acest lucru va incuraja alti hackeri sa se comporte exact la fel.

Avocatul lui Helton a declarat in instanta ca al sau client suferea de o boala mintala in momentul comiterii infractiunii, el folosind totusi email-uri care pareau a veni de la Apple si Google, victimele sale fiind pacalite pentru a-si introduce datele personale, iar de aici totul a fost extrem de simplu pentru el.