Facebook se transforma intr-o arma pentru teroristi

Vineri seara un atac sangeros a avut loc in Munchen, Germania, un tanar de 18 ani deschizand focul in persoanele aflate in preajma unui restaurant McDonald’s din apropierea Mall-ului Olimpia, el reusind sa ucida cativa trecatori si sa raneasca alte 27 persoane, tanarul luandu-si mai apoi viata pe o strada apropiata.

Perchezitionand apartamentul tanarului, politia din Germania a descoperit faptul ca acesta s-a folosit de un cont Facebook pentru a atrage oameni in respectiva locatie McDonald’s, el promitandu-le persoanelor ca le va oferi mancare gratuita, atat timp cat ceea ce isi doresc acei oameni nu este prea scump, politia afirmand ca 7 dintre victime ar fi raspuns ofertei.

Contul respectiv ar fi fost spart, deci nu vorbim despre prorpiul cont, insa chiar si asa, politia a descoperit un nou mod de a folosi Facebook pentru a atrage oameni intr-o locatie si a comite un atac terorist, iar din pacate reteaua de socializare a americanilor va fi utlizata tot mai des pentru a indeplini atacuri de acest gen.

Facebook este implicata in atacurile teroristilor

Desi politia sustine ca tanarul nu ar fi avut vreo legatura cu organizatia terorista Stat Islamic, modul in care este folosit Facebook pune la indoiala credibilitatea informatiilor pe care diverse persoane le publica inc adrul retelei, mai ales ca spargerea unui cont nu este chiar atat de dificila, mai ales pentru o retea terorista.

“(He) said he would treat them to what they wanted as long as it wasn’t too expensive – that was the invitation,” Heimberger said. He added that this still needed to be verified, but there were many clues suggesting the attacker had set up the invitation and sent it or posted it online.

Din pacate, atacul de vineri demonstreaza ca Facebook poate deveni o arma pentru teroristi, iar cu ajutorul sau pot fi atrase victime care sa fie ucise in atacurile teroristilor, deci ne putem astepta ca viitoare atacuri sa aiba la baza si asemenea acte intreprinse de catre atacatori, in prealabil, asa ca situatia devine foarte complicata.

Facebook a fost acuzata de Israel ca nu lupta suficient de puternic impotriva retelelor teroriste, iar avand in vedere cele descoperite vineri, exista posibilitatea ca si alte state sa ii ceara companiei americane sa monitorizeze si mai atent activitatea terorista din cadrul retelei sale de socializare.